Nejpřitažlivější vrah historie: Ted Bundy si liboval ve škrcení a nekrofilii

Nejpřitažlivější vrah historie: Ted Bundy si liboval ve škrcení a nekrofilii
Zdroj: Profimedia.cz
Kdo by mu nevěřil? Vždyť Ted Bundy vypadal úplně neškodně. Až na to, že zavraždil a znásilnil (v tomto pořadí) desítky žen.Během soudního procesu se z Teda Bundyho stala celebrita. Stejně jako z Charlese Mansona.
Sadistický sociopat Ted Bundy skončil 24. ledna 1989 v 7:06 hodin ve státní floridské věznici na elektrickém křesle.Brouk, v němž Ted Bundy převážel některé z obětí, jejichž biologické stopy se našly po celém interiéru.+ 1 fotka+ 2 fotky

Tedu Bundymu bylo těžké nepodlehnout, dobře se oblékal a měl příjemné vystupování. Alespoň na veřejnosti. Po dopadení se z něj stal idol dívčích srdcí. A to přitom ženy dusil a mrtvé znásilňoval. Když byl v obzvlášť „dobré“ náladě, neváhal svou oběť dekapitovat a pak si její hlavu vystavit doma jako sportovní trofej.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 12. 02. 2021 14:00

Theodore Robert „Ted” Bundy se narodil 24. listopadu 1946 ve Vermontu. Byl to americký sériový vrah, který se až po deseti letech intenzivního zapírání přiznal ke třiceti vraždám. Ty měl páchat zejména v depresích způsobovaných bipolární poruchou.

Politicky angažovaný dobrovolník

Tedu Bundymu rozhodně nechyběla jedna věc – inteligence. Po střední škole zamířil na Washingtonskou univerzitu v Seattlu, kde začal studovat čínštinu. Po roce 1968 vystřídal hned několik zaměstnání, kde mu byli ochotni zaplatit pouze minimální mzdu. Zřejmě mu to nijak nevadilo, neboť si přibral ještě jedno zaměstnání, které nebylo placené vůbec, a to práci dobrovolníka v prezidentské kampani Nelsona Rockefellera. A začal pomalu šplhat nahoru. Ještě téhož roku se z něj stal delegát Republikánské strany.

Na počátku sedmdesátých let se vrátil zpět na vysokou školu. Studium cizího jazyka tentokrát nahradila psychologie. Pak pokračoval na práva. Sehnal si dokonce práci na krizové lince pro sebevrahy. Tam se seznámil se spisovatelkou Ann Rule, která o něm v roce 1980 napsala životopis s názvem Cizinec po mém boku. Než se ale provalila jeho temná stránka, považovala Bundyho za laskavého a starostlivého muže. A právě díky této přetvářce se mohl dostat ke svým obětem.

Hon na zrůdu

Bundy se zaměřoval na mladé ženy, přičemž té nejmladší bylo dvanáct let. Postupoval vždy stejně – oběť nejprve omráčil a pak ji začal škrtit. A poté došlo ke znásilnění. V mnoha případech se Bundy dopustil i nekrofilie, se zbytky těl obcoval, dokud se nerozpadly. Když se mu zrovna nepodařilo odchytit oběť na ulici, neváhal se vloupat přímo do bytu nějaké osamocené ženy.

Policie jej poprvé chytila v srpnu 1975, když pomalu projížděl mezi domy a po spatření hlídky se dal na útěk. Měl u sebe lyžařskou kulku a další věci, které by mohl použít lupič, ale když se v jeho bytě našel průvodce lyžařskými středisky, byl propuštěn na svobodu. Přituhovat začalo v následujících týdnech. Bundy prodal auto, které pak FBI pořádně prohledala a našla biologické stopy zmizelých žen. Pořád to nestačilo, vrah se dostal na svobodu díky kauci 15 000 dolarů, kterou zaplatili jeho rodiče. Až na začátku roku 1976 se povedlo posbírat dostatek důkazů a Bundy byl odsouzen za napadení a únos.

Jenže to nebyl konec. Z vězení se několikrát pokoušel uniknout, a když se mu to povedlo poprvé, spáchal tři vraždy. Byl odsouzen k trojnásobnému trestu smrti, což se do poslední chvíle snažil zvrátit, ale marně. Dvacátého čtvrtého ledna 1989 jej brzy ráno posadili na elektrické křeslo a pustili proud. Zemřel ve věku dvaačtyřiceti let, přičemž skutečný počet svých obětí si vzal do hrobu.

Idol žen

Sadistický sociopat, kterého těší bolest druhých, a přesná definice bezcitného zla. Odborníci měli na povahu Teda Bundyho jasný názor. Ostatně on sám o sobě prohlásil, že je nejbezcitnější zk***syn. Přesto se během soudního líčení stal idolem mnoha žen, protože jeho na oko slušné vystupování vzbuzovalo soucit. Nebylo to však poprvé, kdy se stal vrah mediální hvězdou. Stačí vzpomenout na Charlese Mansona.

A stejně jako v případě Mansona i Bundy se objevil, a ještě jistě bude objevovat, v mnoha dokumentech (například Konverzace s vrahem: Ted Bundy Tapes od Netflixu), filmech a také v textech různých hudebníků. Vrahovo jméno použila i česká rocková kapela Fatality, která má na albu Bloody Hate skladbu Ted Bundy.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Ted Bundy

Netflix: Konverzace s vrahem

Britannica.com: Ted Bundy

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články