Bestiální vrah Richard Speck: Během jedné noci znásilnil a zabil osm studentek. Prý měly prostě smůlu

Bestiální vrah Richard Speck: Během jedné noci znásilnil a zabil osm studentek. Prý měly prostě smůlu
Zdroj: Wikimedia Commons/Dallas Police Department, CC BY 3.0

Richard Speck se od ostatních vrahů liší jednou věcí – svědomím. Po osminásobné vraždě, kdy ze světa sprovodil studentky zdravotnické školy, se pokusil zabít sám sebe. I když... skutečně si uvědomil důsledky svého chování, nebo se jen nechtěl znovu vrátit do vězení?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 18. 02. 2021 14:00

Richard Benjamin Speck se narodil 6. prosince 1941. Byl to masový vrah, který během jedné noci usmrtil osm studentek zdravotnické školy. Přestože byl odsouzen k trestu smrti, vyhnul se mu, neboť soudce měl problém s nestranností vybrané poroty. Speck zemřel v roce 1991 na infarkt, po pětadvaceti letech žaláře.

Tak trochu jiný student

Škola je prý základ života. Pro někoho je to však peklo na zemi. Hlavně, když se desetkrát stěhuje z místa na místo a pokaždé do ještě chudší čtvrti. Navíc se musí vypořádat s otčímem, který ho neustále ponižuje a uráží. A aby toho nebylo málo, nutí ho nosit brýle, což ale raději odmítne, neboť už tak má na zádech nálepku „exot”.

Pak přijde osmá třída, kterou si musí zopakovat také proto, že není schopen mluvit před svými spolužáky. Děsí jej, když se na něho někdo dívá. Když už neví kudy kam, začne pít, a to každý den. Už je mu všechno jedno. Základku nějak dodělá, ale střední je už nad jeho síly...

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený We Saw the Devil (@wesawthedevilpodcast)

Vražedná noc

Speck se sice pokoušel pracovat, alkohol však nad jeho životem převzal úplnou kontrolu. Nekončící spirálu loupeží, bouraček a napadení vystřídala v noci z 13. na 14. července 1966 osminásobná vražda budoucích zdravotních sestřiček. Ten den pil jako o závod a bral vše, co mu přišlo pod ruku. Hodinu před půlnocí se zvedl z barové stoličky a namířil si to na studentskou kolej. Zazvonil a čekal, zda mu přijde někdo otevřít. A bohužel ano.

Všech osm dívek čekal hrůzný konec. Speck je znásilňoval, mlátil a bodal nožem. Někdo jej však přitom viděl – Corazon Amura. Studentka z Filipín, jež se dokázala duchapřítomně schovat pod postelí. O pomoc začala volat až ráno, kdy si byla jistá, že se vrah nevrátí. Přestože jej dokázala policistům popsat, usvědčily ho až krvavé otisky prstů. Vzhledem k jeho bohaté kriminální minulosti to už dál byla doslova hračka. Speckovi samozřejmě neunikl fakt, že se stal hledaným mužem, a pokusil se o sebevraždu. Nechtěl ji spáchat z lítosti nad svými činy, ale kvůli strachu z vězení. Byl však včas zachráněn a po probuzení na nemocničním lůžku ho tak čekalo nepříjemné překvapení.

Vězeňská celebrita

Z nemocnice putoval Speck rovnou do vězení. Všichni počítali s trestem smrti, vznikl ale jeden problém. Soudu se nepovedlo složit porotu, protože přes 250 lidí bylo vyloučeno kvůli svým vírou ovlivněným názorům na trest smrti. Odsouhlasit popravu není zrovna běžná věc. A to Speckovi hrálo do karet. Konečný verdikt proto zněl 1 200 let vězení. To mu ale zřejmě moc nevadilo, za mřížemi se zapojil do obchodu s drogami a výroby alkoholu. Svůj „koníček”, který spočíval v pití do mrtva, mohl vesele provozovat dál.

Po jeho smrti se na veřejnost dostalo video z roku 1988, na němž vrah sestřiček křepčí v dámském prádle a šňupe kokain. Během toho prohlašuje, že ony nevinné studentky měly „prostě tu noc smůlu”. A na závěr přichází vyvrcholení v podobě orálního sexu s jiným vězněm. Byl Richard Speck opravdu tak bezcitný, nebo mu tu noc zatemnil mysl alkohol?

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Richard Speck

Britannica.com: Richard Speck

Criminalminds.fandom.com: Richard Speck

Murderpedia.com: Richard Speck

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články