Zemřel nejhorší vrah amerických dějin: Samuel Little se přiznal k 93 mordům. Cílil na bezbranné ženy

Samuel Little, nejhorší sériový vrah v dějinách USA.
Zdroj: Profimedia.cz

Samuel Little, nejhorší vrah v amerických dějinách, zemřel 30. prosince 2020 a řadě pozůstalých se ulevilo. Podle svého doznání připravil o život až 93 žen. Soustředil se na zranitelné ženy, které často žily na okraji společnosti. Jejich smrt tak nebudila velké podezření a často se svedla na drogy.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 03. 01. 2021 10:07

Samuel Little se narodil 7. června 1940. Byl to americký sériový vrah, jehož vyšetřovatelé spojili s více než padesáti vraždami žen. On sám se však doznal až k devadesáti třem mordům. To z něj učinilo, kvůli úředně potvrzeným zabitím, nejhoršího vraha v amerických dějinách.

Řidič sanitky a hrobník

O životě Samuela jsou jen velmi strohé informace, které do světa vypustil hlavně on sám. O matce tvrdil, že byla lehkou děvou. Než začal navštěvovat střední školu, přestěhoval se k babičce. Disciplína a řád mu byly vždy cizí, takže se z něj stal rebel. V šestnácti letech byl usvědčen z krádeže a poslán do výchovného ústavu pro mladistvé.

Po propuštění se přestěhoval zpět k matce. V té době sekal víceméně latinu. Profesní kariéru započal na hřbitově, poté přešel ke zdravotnictví jakožto řidič sanitky. Zřejmě si polepšil finančně, neboť začal cestovat po Státech. Někdo sbírá pohledy, Little během svých cest sbíral zatčení. V každém státě jedno. Řízení pod vlivem alkoholu, podvod, krádež v obchodě, obtěžování, ozbrojená loupež nebo znásilnění.

Od krádeží k vraždě

Poprvé byl Little obviněn z vraždy v roce 1982. Pro nedostatek důkazů jej však porota odmítá uznat vinným. Během soudního stání je převezen na Floridu kvůli podezření ze stejného zločinu. Podle svědeckých výpovědí má s šestadvacetiletou Patricií trávit večer před jejím zmizením. Opět je však zproštěn obvinění. O dva roky později unese a pokusí se zabít další ženu. O pár měsíců později jej policie najde v autě s další obětí, kterou se mu ovšem již podaří uškrtit.

Za obě vraždy si odsedí dva a půl roku. Po propuštění se stěhuje do Los Angeles a vesele pokračuje dál. Policie ho znovu zatýká až v roce 2012, jenže ne za vraždu, ale za drogy. Až testy DNA jim napoví, s kým mají tu čest.

Trojnásobný doživotní trest

Soud v roce 2014 odsoudil Samuela na tři doživotní tresty bez možnosti propuštění. Little se pak ještě přiznal k dalším vraždám, jejichž počet se vyšplhal na číslo 93. Na základě testů DNA mu byla ale přičtena pouze větší polovina. Čas ve vězení si krátil malováním obrazů svých obětí. Zemřel 30. prosince 2020.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Samuel Little

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články