Přesně před 55 lety proběhla Velká vlaková loupež, při které bylo ukradeno 2,6 milionu liber

Tato loupež nemá v dějinách obdoby
Zdroj: Pixabay
Loupež proběhla před 55 letyStačil jen dobrý plánNebylo třeba ani žádných zbraníZločinci dostali vysoké tresty+ 1 fotka+ 2 fotky

Velká vlaková loupež zůstává do dnešního dne jedním z nejvelkolepějších zločinů 20. století, které se na území Velké Británie odehrály.

Redaktor
Redaktor 08. 08. 2018 09:45

Patnáctičlenný gang v roce 1963 po dlouhých přípravách vykradl poštovní vlak Royal Mail, který společně s dopisy převážel zhruba 128 velkých pytlů plných bankovek.

Gang si tehdy odnesl 120 z nich a jejich lup tak činil v přepočtu 3,5 milionu euro. Celá akce byla tak promyšlená, že k tomu nebyla potřeba žádné střelné zbraně. Stačil jen dobrý plán.

Čtyři dny policie pátrala po nějaké stopě. Všichni pachatelé měli při přepadení rukavice a masky a pytle s penězi bezprostředně po loupeži rychle ukryli na nedalekém statku Leatherslade v hrabství Oxfordshire. Vyhnuli se tak nebezpečí odhalení v případě policejní uzávěry silnic.

Přesto bylo 12 členů gangu během několika měsíců dopadeno. Policie pět dní po loupeži objevila opuštěný statek a v něm celou řadu otisků prstů a mnoho dalších stop.

S penězi už to tak valné nebylo. Z celkové částky 2 631 684 liber, bylo nalezeno pouze kolem 330 000 liber.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články