Sériový vrah Joe Ball: Elmendorfský řezník krmil aligátory těly mladých dívek

Sériový vrah Joe Ball: Elmendorfský řezník krmil aligátory těly mladých dívek
Zdroj: Wikimedia Commons, Public Domain

Joe Ball: Elmendorfský řezník nebo také aligátoří muž. Byl sériovým vrahem, přesto se stal legendou. Dokázal totiž, že lidská zvrhlost nezná mezí. Jak se z bývalého pašeráka lihovin stalo monstrum, které krmilo aligátory lidským masem?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 21. 12. 2020 13:00

Joseph Douglas Ball (7. ledna 1896 - 24. září 1938) byl pašerák a usvědčený sériový vrah, jenž měl usmrtit nejméně dvacet žen. S jistotou se ví o dvou ženách, zbylých domnělých osmnáct vražd mu nebylo nikdy prokázáno. Šlo o dokonalý zločin, nebo zde zafungovala lidská představivost a fascinace zlem?

Pašerák alkoholu

Joe Ball byl jako dítě spíše samotář. Kolektivní hry mu moc neříkaly, raději stál vždy stranou. Zajímaly ho zbraně, které si mohl naplno vyzkoušet, když byl odveden na počátku první světové války do Evropy. Po návratu v roce 1919 ho čekal důležitý úkol. Musel si najít práci, což mu nečinilo žádné potíže.

V době prohibice se z něj stal pašerák alkoholu. Během té doby nasbíral hodně zkušeností a kontaktů, což mu později umožnilo otevřít si v Elmendorfu v americkém Texasu vlastní podnik. V jeho hospodě nebyla o hosty nouze, běda však, když mu někdo zkřížil cestu. To pak nešel pro ránu daleko. Na druhou stranu těm, co jej neprovokovali, dovolil uspořádat kohoutí zápasy. Drůbež však nezůstala v jeho baru jedinou atrakcí.

Miláčkové

Čím přitáhnout ještě více zákazníků? No přece aligátory! Kdo by se rád nepodíval na to, jak požírají nebohé mývaly, kočky a psy?  „Bude toho víc, miláčkové,” křičel na svých představeních, zatímco tlama aligátora překousla tělo kočky napůl. Po pár minutách následoval dezert v podobě bezbranného štěněte.

Opilí klienti jen jásali a objednávali si další pití, které jim měla servírovat ta nejhezčí a nejmladší děvčata ze širokého okolí. Zajímavé však bylo, že se u Joea dívky střídaly jako na běžícím pásu a po těch, které odešly, se doslova slehla zem.

Doznání sebevraždou?

Jako první zmizela Ballova přítelkyně Minnie. O něco později to byla servírka Dolores a nakonec sebevědomá Hazel. Když se přišli policisté vyptávat na pohřešované ženy, hospodský jim vždy řekl, že se zřejmě dostaly do nějakých potíží, a tak raději odjely pryč, aby začaly někde nový život. V roce 1938 ale spadla klec. Na scéně se objevil starý Joeův soused, který vyšetřovatelům řekl, že viděl Balla, jak své aligátory krmí kousky lidského masa.

Když se při další policejní návštěvě Joe dozvěděl, oč jde, zmocnil se zbraně a zastřelil se. Bylo to jeho doznání? Zřejmě ano. V objektu se totiž našly části hnijících těl a sekera se zbytky krve a vlasů. Zanedlouho se přiznal i Ballův nádeník Clinton, který uvedl, že pomáhal zbavit se těl Hazel a Minnie.

Kolik žen ale Ball vlastně zabil? Nalezené album s fotkami dalších dívek nemělo s vraždami nic společného. Bývalá přítelkyně Balla se nakonec našla a hnijící kusy masa nebyly ve skutečnosti lidské. Zbyla tak jen Hazel a Minnie. Staly se doopravdy potravou pro jeho miláčky, nebo to byl jen jeden velký komplot?

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Joe Ball

The Alligator Man: The True Story of Joe Ball

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články