Fanatik Charles Manson: Jeho běsnění vyústilo v brutální vraždu nejkrásnější ženy Hollywoodu. Byla těhotná

Fanatik Charles Manson: Jeho běsnění vyústilo v brutální vraždu nejkrásnější ženy Hollywoodu. Byla těhotná
Zdroj: Česká televize
Charles Manson ve vězení, kde až do své smrti opakovaně žádal o podmínečné propuštění. Vstupní dveře, na které vrazi v Cielo Drive v Beverly Hills napsali krví těhotné Sharon Tate „PRASE“.I když sám nikoho nezabil, manipuloval s lidmi a fanatizoval je. Vydával rozkazy k vraždám.Manson jde před soud.+ 1 fotka+ 2 fotky

Před 86 lety se narodil jeden z nejhorších vrahů novodobé Ameriky Charles Manson. Na svém kontě měl mnoho zločinů, vraždu byste tam ale paradoxně nenašli. Všechnu špinavou práci za něj udělala jeho sekta, které říkal Rodina. Jejich šílené tažení skončilo až vraždou těhotné herečky Sharon Tate, která byla ve své době považována za nejkrásnější ženu Hollywoodu.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 12. 11. 2020 07:28

Charles Milles Manson se narodil 12. listopadu 1934 v Cincinnati. Byl vůdcem komunity, později kultu, Manson Family. Její členové se pod vlivem svého vyvoleného vůdce dopouštěli krádeží, napadení a vražd. Po hrůzných událostech v domě herečky Sharon Tate byl Manson odsouzen k trestu smrti, který byl poté změněn na doživotí. Zemřel před třemi roky. 

Banda šílenců 

Zpočátku to vypadalo, že půjde jen o další tábor hippies. Ve skutečnosti tento šílený kult způsobil definitivní konec květinových dětí. Vůdce „Rodiny“ Charles Manson věděl, že pouhými řečmi o apokalypse, kterou měla, podle jeho přesvědčení, způsobit černá rasa, si své ovečky u sebe dlouho neudrží. A tak se rozhodl jednat. 

Právě jejich komunita měla černochům ukázat, jak se má rasová válka správně rozpoutat. Manson začal sepisovat seznam, který nazval „prasata určená na porážku“. První obětí byl učitel hudby Gary Hinman. Proč vybral zrovna jeho se dodnes přesně neví, ale pravděpodobným důvodem byly peníze a majetek. Členové kultu muže zabili u něj doma a krví napsali na zeď „politické prase“. Tímto nápisem a přidáním symbolu se snažili svést vinu na černošské uskupení Černí panteři.

Osudná srpnová noc 

Vražedné běsnění Mansonovy sekty vyvrcholilo brutální vraždou herečky Sharon Tate. Vše se událo v jejím domě v Beverly Hills, který pronajal její manžel, úspěšný režisér Roman Polanski. Onu osudnou srpnovou noc se Sharon po dvaadvacáté hodině vrátila domů z mexické restaurace, kde si s přáteli dala večeři. Několik minut po půlnoci přijelo k domu zfanatizované vražedné komando.  

Do domu se gang dostal skrz rozříznutou síť proti komárům v okně. Postupně se jim podařilo shromáždit v obýváku herečku i její přátele. Jako první zemřel její bývalý snoubenec Jay Sebring. Byl zastřelen. Spisovatel Frykowski byl umlácen pistolí. Člen sekty Watson měl do něj ještě poté vztekle bodat nožem, přičemž několikrát mu měla zajet ruka do těla až po předloktí. Jako třetí umřela přítelkyně Frykowského. Byla ubodána. „Přestaňte, už jsem stejně mrtvá. Vzdávám se,“ stihla ještě říct těsně před smrtí. 

Sharon Tate 

Vrahům bylo úplně jedno, že je Sharon těhotná. Nedbali na její prosby a stejně jako partnerku Frykowského ji ubodali. Její nenarozený syn Richard zemřel také. Bylo jí pouhých šestadvacet let. I zde zanechali krví napsaný vzkaz „prase“. Pouhý den po masakru byli zavražděni obchodníci Leno a Rosemary LaBiancovi. Policisté nejprve tyto dvě události vyšetřovali odděleně. Spojili je až po výpovědích několika členů Rodiny, kteří byli zatčeni za krádeže aut. 

Všichni obvinění dostali doživotní tresty. Jak již je uvedeno výše, Manson nikoho fyzicky o život nepřipravil. Vše za něj dělali jeho zmanipulovaní poskoci. Tento příběh nespoutaného násilí a konec éry hippies se stal inspirací pro mnohé hollywoodské i televizní tvůrce. A zpracovává se dodnes.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Charles Manson, Sharon Tate 

Charlesmanson.com 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články