4 typy lidí, které komáři doslova zbožňují

Upocení sportovci komáry mimořádně přitahují. Ale z jiného důvodu, než si možná myslíte.
Zdroj: Albaln.worpress.com
1. Těhotné ženy. Během dýchání vylučujeme oxid uhličitý, plyn, který komáři tolik zbožňují.  Během těhotenství se jeho podíl zvyšuje, což je důvod, proč tento hmyz s oblibou sedá na nastávající matky. Patříte-li k nim a chystáte-li se vycestovat, buďte zvlášť opatrné. Komáři jsou přenašeči viru zika, který představuje hrozbu pro vaše dítě.2. Sportovci. Proč se na vás lepí, když zrovna nevoníte? Jednoduchá odpověď – protože pot na jejich množství nemá vliv. Může za to kyselina mléčná, kterou vyrábí svaly při fyzické zátěži. A která je pro komáry drogou.3. Konzumenti alkoholu. Že by měli chuť na sladké portské? Ale kdeže, vaše rozehřáté tělo je vábí víc. Během konzumace alkoholu vzroste tělesná teplota, což komáři vnímají jako zvací gesto.4. Lidé s krevní skupinou 0. Podle jednoho výzkumu mají lidé s touto krevní skupinou až 89% šanci, že si krvelačný komár vybere právě je.+ 1 fotka

Snad každý z vás to už zažil – vyrazili jste s přáteli ven, ale komáři jako by se spikli jen proti hrstce z vás. Nebo jednotlivci. Podle vědců může mít tato vybíravost vysvětlení, pokud spadáte do jedné z následujících čtyř kategorií.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 15. 11. 2016 14:53

1. Těhotné ženy

Mypregnanthealth.com

Během dýchání vylučujeme oxid uhličitý, plyn, který komáři tolik zbožňují.  Během těhotenství se jeho podíl zvyšuje, což je důvod, proč tento hmyz s oblibou sedá na nastávající matky. Patříte-li k nim a chystáte-li se vycestovat, buďte zvlášť opatrné. Komáři jsou přenašeči viru zika, který představuje hrozbu pro vaše dítě.

2. Sportovci

Homebodyfit.ca

Proč se na vás lepí, když zrovna nevoníte? Jednoduchá odpověď – protože pot na jejich množství nemá vliv. Může za to kyselina mléčná, kterou vyrábí svaly při fyzické zátěži. A která je pro komáry drogou.

3. Konzumenti alkoholu

Goodhousekeeping.com

Že by měli chuť na sladké portské? Ale kdeže, vaše rozehřáté tělo je vábí víc. Během konzumace alkoholu vzroste tělesná teplota, což komáři vnímají jako zvací gesto.

4. Lidé s krevní skupinou 0

Timesofisrael.com

Podle jednoho výzkumu mají lidé s touto krevní skupinou až 89% šanci, že si krvelačný komár vybere právě je.

Zdroj: Aol.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články