Děsivá vražda Gabriela Fernandeze: Osmiletého chlapce umučila vlastní matka

Děsivá vražda Gabriela Fernandeze: Matka ho se svým přítelem umučila k smrti, zlomila mu žebra a vyrazila zuby
Zdroj: Unsplash

Příběh osmiletého Gabriela Fernandeze je smutným důkazem toho, co se stane, když selže nejen rodina, ale také úřady. Chlapec dlouho trpěl týráním ze strany matky. Přesto nikdo odpovědný nezasáhl. Gabriel nakonec zemřel krutou smrtí.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 20. 07. 2022 11:00

Gabrielův případ se řadí mezi ty, které u lidí vyvolávají hněv i odpor zároveň. Jak to, že to zašlo až tak daleko? Mohli sociální pracovníci a zaměstnanci školy udělat něco víc? Proč se jeho týrání tak dlouho nevyšetřovalo? A lze zajistit, aby se tato situace již nikdy neopakovala?

Zneužívání Gabriela Fernandeze

Gabriel Fernandez se narodil 20. února 2005 v kalifornském Palmdale a dá se říci, že to neměl nikdy lehké. Jeho krkavčí matka Pearl už další dítě nechtěla, a tak ho dokonce nechala v porodnici. Doufala, že se Gabriela někdo ujme. Lépe se nechovala ani k dalšímu synovi a dceři. Její záznamy byly plné údajů o týrání dětí.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený André Marcondes (@andremarcondesoficial)

Gabriel strávil velkou část svého života se svým prastrýcem a jeho partnerkou. Později se přestěhoval k prarodičům. V roce 2012 ho ale soud předal do péče matky. Ta si usmyslela, že se příbuzní o něho dobře nestarají. O synovo blaho jí však nešlo, chtěla pobírat sociální dávky. Gabrielova učitelka Jennifer Garcia si brzy všimla toho, že je hoch týrán. Řekl jí to i on sám. Zeptal se totiž, zda je normální, že maminka bije svého syna tak tvrdě, až mu teče krev.

Týrání osmiletého chlapce

Ještě ten den Jennifer kontaktovala sociální pracovnici Stefanii Rodriguez. Násilí se však stupňovalo. Chlapec jednou přišel do školy s vytrhanými vlasy. Jindy měl poraněný ret, protože ho matka praštila pěstí. Pak zase přišel s kulatými modřinami na obličeji, neboť po něm střílela ze vzduchovky. Rodriguez sice prováděla v domě šetření, ale zjistila jen to, že děti vypadají zdravě a jsou poměrně dobře oblečené. Gabriel navíc odvolal, co řekl učitelce.

Dvaadvacátého května 2013 zavolala Gabrielova matka na tísňovou linku s tím, že její syn nedýchá. Záchranáři po příjezdu zjistili, že chlapec utrpěl zlomeniny žeber a lebky, také mu chybělo několik zubů. Nakonec vyšlo najevo, že ho Pearl i se svým přítelem mučila vzduchovkou, pepřovým sprejem, věšáky na oblečení a baseballovou pálkou.

Vražda Gabriela Fernandeze

O dva dny později Gabriel zemřel. A právě tehdy začaly na povrch vylézat další hrůzy. Častokrát mu do úst nacpali ponožku, svázali ruce a kotníky. Pak ho zavřeli do skříně. Nutili ho také nosit dívčí šaty. Výjimkou nebylo ani pojídání kočičích výkalů. Dokonce byl donucen předvádět orální sex na příbuzném. Kvůli tomu Gabriel pomýšlel na sebevraždu, což si zapsal do svého deníku.

Gabrielova matka dostala trest smrti, ale v současné době čeká na termín vykonání popravy. Na lavici obžalovaných se objevili také čtyři pracovníci sociálního odboru, kteří byli obviněni ze zneužívání a padělání úředních záznamů. Později ale byla jejich obvinění zrušena...

Zdroje informací :

Wikipedia.org: Murder of Gabriel Fernandez

Allthatsintetresting.com: The Heartwrenching Story of Gabriel Fernandez, The 8-Year-Old Tortured To Death By His Mother And Her Boyfriend

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články