Záhadná smrt mladé ženy: Šachtou na odpadky letěla dvanáct pater, pak ještě chvíli žila

Záhada Phoebe Handsjuk: Našli ji v lisu na odpadky, její smrt nebyla nikdy uspokojivě vysvětlena
Zdroj: Unsplash

Čtyřiadvacetiletá Phoebe Handsjuk byla vášnivá horolezkyně a vyznavačka smíšených bojových umění. Prý byla vždy pozitivně naladěná. O to víc šokoval poněkud bizarní způsob její smrti - opilá a na prášcích si měla v činžáku svého přítele vlézt do šachty na odpadky. A spadnout z výšky 12 pater.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 23. 08. 2022 13:00

Policisté našli její tělo v místnosti na odpadky. Spadla nohama napřed do lisu. Vyšetřovatelé měli jasno – byl to pokus o sebevraždu. Koroner měl však poněkud jiný názor. Smrt mladé ženy označil za podivnou nehodu.

Kdo byla Phoebe Handsjuk?

Narodila se 9. května 1986 v australském Melbourne a už od dětství ji to lákalo do přírody. Měla dva mladší bratry, Toma a Nikolaje. Její otec Len pracoval jako psychiatr. Dohromady tvořili šťastnou rodinu na předměstí Richmondu. V 15 letech ale začala Phoebe pít a experimentovat s drogami. Dokonce na osm týdnů utekla z domova za jedním bývalým vězněm a jeho dítětem. Po návratu domů jí byla předepsána antidepresiva. Ta ji sice zklidnila, ale nezabránila v tom, aby navázala vztah s učitelem, který byl dvakrát starší.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Crime Sidekick (@crimesidekickpodcast)

Když jí bylo 23, začala pracovat na recepci kadeřnického salonu Linley Godfrey v South Yarra. Tam se seznámila s devětatřicetiletým Anthonym Hampelou, který patřil mezi klienty podniku. Zdál se být dobrou partií. Věnoval se organizování různých akcí, jeho rodiče byli soudci. Kolegyně z práce si myslely, že jde o pouhý flirt, po pěti měsících randění se však k němu nastěhovala. Pak se ovšem vrátila k pití. Prý ji začal urážet. Před svou smrtí jej čtyřikrát opustila. On ji však vždy dokázal přilákat zpět.

Podivná smrt Phoebe Handsjuk

Jednoho dne (2. 12. 2010) pozvala Phoebe svého otce, aby se k nim přišel navečeřet. K tomu ale nikdy nedošlo. Naposledy byla spatřena na záběrech z bezpečnostní kamery, když venčila svého psa. Hampel se vrátil domů po osmnácté hodině a tvrdil, že pod klávesnicí počítače našel střepy z rozbité sklenice a krev. Phoebe doma nebyla. Kabelka a klíče ano. Na stole také byly dvě sklenice od vína, ale bez otisků.

Po pádu do místnosti s odpadky Phoebe ještě údajně chvíli žila, než vykrvácela. Na těle se také našly modřiny, které nesouvisely s pádem. Závěr vyšetřování zněl, že byla náměsíčná a do šachty vlezla sama.

Vyšetřování záhadné vraždy

Lorne Cambell, dědeček Phoebe, byl policejní detektiv v důchodu. Záhy dorazil na místo činu a byl přesvědčen o tom, že jeho vnučku někdo zavraždil. S pomocí rodinných přátel se pokusil zrekonstruovat její vstup a pád do šachty na odpadky. A zjistil, že je extrémně náročný. Jestliže měla v krvi navíc prášky a alkohol, byl by to pro ni téměř nadlidský úkol.

Pro Hampela skončilo vše dobře, nebyl nikdy obviněn. Zajímavé ale je, že jeho další partnerka, modelka Baillee Schneider, skončila uškrcená. Nalezli ji jen dvě hodiny po rozchodu se zlatou šňůrou omotanou kolem krku. Ale i z toho vyvázl bez poskvrnky. Nyní je prý šťastně ženatý...

Zdroje informací:

Allthatsintertesting.com: The Mystertious Case Of Phoebe Handsjuk, THE 24-Year-Old Found Dead At The Bottom Of A Trash Chute

Dailymail.co.uk: Investigators blow the lid on police claims a young drunk woman took her own life by jumping down a garbage chute and bleeding to death - as her bizarre final hours are revealed

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články