Nevyřešené záhady osmdesátek: Podivná nehoda Natalie Wood, hvězdy muzikálu West Side Story

Nevyřešené záhady osmdesátek: Podivná nehoda Natalie Wood, hvězdy muzikálu West Side Story
Zdroj: Wikimedia Commons, Public domain
Nikdo nevěděl, co se děje: 22. listopadu 1987 se ve večerním vysílání chicagské televize objevil neznámý člověk v masce fiktivní postavy jménem Max Headroom. Po 25 sekundách jej zaměstnanci stanice dokázali odstranit. Po dvou hodinách se však celá situace opakovala. Prý za tím stáli dva technici, kteří se snažili demonstrovat zranitelnost americké technologie.V Japonsku řádil v roce 1985 šílenec, který do nealkoholických nápojů z automatů aplikoval smrtelné dávky herbicidů. Láhev pak vždy nechal někde poblíž. Pokaždé se totiž našel někdo, kdo to vypil. Bilance: 10 mrtvých a 35 vážně zraněných.Zločin za bílého dne a nikdo nic neviděl? I to je možné. Ken Rex McElroy tak dlouho terorizoval obyvatele amerického města Skidmore, že se ho rozhodli zlikvidovat. Pak všichni, včetně místní policie, tvrdili, že absolutně netuší, kdo jej zastřelil.Počátkem roku 1987 začal australský Melbourne terorizovat "pan Krutý", jak jej nazvaly noviny Herald Sun. Celých pět let přepadával, unášel a znásilňoval malé děti. Pak najednou jeho řádění skončilo. Měl strach, že ho chytí?+ 1 fotka+ 2 fotky

Osmdesátá léta byla charakteristická takzvaným hair metalem a oblečením v pastelových barvách. V mnoha lidech vyvolávají tyto dva pojmy příjemné vzpomínky. Toto období však bylo také plné temných událostí, které se nepodařilo dodnes vyšetřit. Podívejme se na ty nejznámější z nich.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 02. 04. 2022 10:30

Ač se testy DNA zavedly teprve v roce 1985, neznamená to, že byla policie úplně bezradná. Vyšetřovatelé měli své postupy, které umožnily vyřešit spoustu zločinů. Některé případy ale rozlousknout nelze, a to ani s pomocí dnešních technologií.

Kyanidový vrah

Pilulky proti bolesti by nám měly hlavně ulevit. V roce 1982 se však v Chicagu našel šílenec, který do analgetika Tylenol vpravil kyanid draselný. Počet obětí se vyšplhal na sedm. Lék byl okamžitě stažen z prodeje, pachatele ale nikdy neodhalili. Vyšetřováním se pouze zjistilo, že k manipulaci s léky došlo až poté, co opustily výrobní linku.

Utonutí Natalie Wood

Hrála již od dětství a mezi její nejslavnější role patří Maria v muzikálu West Side Story (1961). Natalie Wood však zemřela v pouhých 43 letech. Měla vypadnout z lodi během noční plavby, na které ji doprovázel manžel a jejich společný přítel. Vyšetřovatelé označili celou událost za nehodu. V roce 2011 byl případ znovu otevřen. Později se dokonce objevil svědek, díky kterému padlo podezření na hereččina manžela Roberta Wagnera. A u toho to také zůstalo. Zatím nepadlo žádné obvinění.

Smrt v septiku

V roce 1989 se objevila zpráva, že v japonské prefektuře Fukušima bylo v septiku na dámských záchodech objeveno tělo Naoyukiho Kanna. Prý se chtěl ukájet pohledem na to, jak dámy vykonávají potřebu. Jenže toto obvinění vyvolalo vlnu protestů. Šestadvacetiletý muž a vzorný otec se prý určitě sám nenasoukal do velmi stísněného prostoru. Nemluvě o tom, že takové choutky neměl mít.

Navíc byl nalezen ve fetální poloze, bez košile a s úhledně složenou bundou, kterou si přidržoval rukama na hrudi. Ale ani opětovně vyšetřování, které požadovalo až 4000 lidí, nic nového nepřineslo. Dojel Japonec na vlastní chlípnost, nebo tam jeho mrtvolu opravdu někdo narafičil?

Na další nevyřešené záhady 80. let se podívejte do galerie...

Zdroj informací:

Wikipedia.org: Natalie Wood

Grunge.com: The Biggest Unsolved Mysteries Of The 1980s

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články