George Clooney a jeho Amal. Seznámil je společný přítel, na prvním rande je sledovalo 50 paparazzi

George Clooney a jeho Amal. Seznámil je společný přítel, na prvním rande je sledovalo 50 paparazzi
Zdroj: showpix.cz

George Clooney je jednou z největších hvězd hollywoodského světa. Držitel dvou Oscarů a tří Zlatých glóbů má také spoustu fanoušků, ovšem dámy, které prahnou po jeho srdci, mají smůlu. Devětapadesátiletý George je totiž šťastně ženatý s Amal Clooney.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 28. 07. 2020 12:17

George Clooney není jen slavný herec, ale také úspěšný režisér, scénárista a producent. Zahrál si ve filmech Batman a Robin, Dannyho parťáci nebo Syriana, za který obdržel Oscara za nejlepší výkon ve vedlejší roli.

Zvládla to jako šampion

V roce 1989 se poprvé oženil, manželství s Taliou Balsam mu ale vydrželo jen čtyři roky. O dvacet let později však potkal svou osudovou lásku Amal, se kterou George seznámil jejich společný přítel. Clooneyho agent měl ale brzy jasno. „Potkal jsem tu dívku, která šla k tobě domů, a kterou si vezmeš,“ svěřil se George Davidu Lettermanovi s tím, co mu jeho agent řekl, když Amal poprvé spatřil.

Oba spolu nejdříve komunikovali přes e-mail. „Nevěděl jsem, jestli se mnou bude chtít jít. Myslel jsem si, že jsme kamarádi,“ citoval Clooneyho portál instyle.com. V říjnu roku 2013 vyrazili na první rande, na kterém jim dělalo společnost snad 50 bulvárních paparazzi. „Ale zvládla to jako šampion,“ uvedl George na adresu britské právničky Amal pro Hollywood Reporter.

Svatba v Benátkách

V únoru spolu odjeli na dovolenou do Keni a Clooney už věděl, že Amal je žena, kterou si chce vzít. „Měl jsem její fotku a řekl jsem si, že jí požádám o ruku,“ vzpomíná rodák z Kentucky, který se k tomuto kroku odhodlal v dubnu. „Nedokážu si představit, že bych zbytek života trávil bez tebe,“ řekl směrem k Amal. Ta souhlasila a oba si své ano řekli ještě v září téhož roku v Benátkách.

George a Amal se spolu často ukazují na veřejnosti a účastní se spousty akcí. V roce 2016 se například setkali s německou kancléřkou  Angelou Merkelovou, se kterou projednávali uprchlickou krizi a později se objevili také na svatbě Meghan Markle a prince Harryho. „Žijeme nedaleko od sebe, jsme přátelé. Jsou to opravdu milí a zábavní lidé,“ řekl slavný a oblíbený herec.

Čekáme dvojčata

Na začátku roku 2017 se pak George a Amal dozvěděli, že čekají dítě – ovšem ne jedno, ale hned dvě. „Jen jsme seděli a zírali. Stále jsem si myslel, že došlo k chybě,“ uvedl Clooney pro THR. Doktoři se ale nemýlili a v červnu roku 2017 přišli na svět Ella a Alexander, které slavný pár vzal už na podzimní filmový festival do Benátek. Clooneyovi zkrátka vypadají dokonale šťastně. „George jsem potkala, když mi bylo 35 let. Začali jsme se skrývat v mém londýnském bytě a už velmi brzy jsem věděla, že bych nikdy nechtěla být s nikým jiným,” prozradila na Gala American Award Institute Life Achievement Award dnes dvaačtyřicetiletá Amal, která se narodila v libanonském Bejrútu.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články