George Clooney, hvězda filmu Dokonalá bouře. Přátelí se s prezidenty, nechtěl být kmotrem dítěte Meghan a Harryho

Drama Dokonalá bouře bylo natočeno podle skutečné události z podzimu 1991, kdy se nad Atlantikem srazily tři povětrnostní fronty. Byl mezi nimi i hurikán Grace.
Zdroj: TV Nova
Drama Dokonalá bouře bylo natočeno podle skutečné události z podzimu 1991, kdy se nad Atlantikem srazily tři povětrnostní fronty. Byl mezi nimi i hurikán Grace. Čelila jim posádka rybářské lodi Andrea Gail. Většina dramatických záběrů byla natočena ve filmových studiích v Kalifornii. Ve snímku zazářil George Clooney.Místo Marka Wahlberga si měl původně ve filmu zahrát Nicolas Cage.Během natáčení přebýval Mark Wahlberg v podkroví hospody Crow’s Nest, kde se natáčely interiéry.Všechny mrtvé ryby byly vyrobené z gumy, ty živé zase animatronickými loutkami.+ 1 fotka+ 2 fotky

Říká se, že Jižané jsou nejvíce zarputilí Američané. Soudě podle životního příběhu George Clooneyho, herce původem z Kentucky, to bude pravda. Prošedivělý charismatický chlapík, kterého můžete aktuálně vidět v televizi ve filmu Dokonalá bouře, se přátelí s bývalým prezidentem Barackem Obamou i Harrym a Meghan Markle. Jenže byť se velmi dobře znají, za kmotra jejich dítěti - malého Archieho - se mu jít nechtělo...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 09. 02. 2020 14:36

George Clooneyho můžete vidět dnes od 20.00 na Nova Cinema ve filmu Dokonalá bouře. Kdo má rád katastrofická témata, neměl by váhat a na film se podívat. V roce 1991 se nad Atlantikem srazily tři povětrnostní fronty, mezi kterými byl i hurikán Grace. Meteorologové tento jev pojmenovali jako dokonalá bouře. Jak se s touto přírodní anomálií vypořádá rybářská loď Andrea Gail, která musí čelit samotné matce přírodě?

Charitativní večeře s Obamou

Jak s trochou nadsázky vypadá den George Clooneyho? Když se rozhodne uspořádat večeři, udělá z ní rovnou akci na podporu své nadace pro spravedlnost a pozve si na ni bývalého prezidenta Obamu, který si zrovna shodou okolností užívá štědrý důchod na jihu Francie. Mimo jiné je s rodinou ubytovaný na historickém statku, kde týdenní pobyt vyjde téměř na dva miliony korun.

Déle se ale zdržet nemůže, protože se blíží sobota a Clooney už ve své přepychové vile v Itálii netrpělivě vyhlíží bývalou prezidentskou rodinku. Své sídlo má u břehu jezera Como a zřejmě ho tam mají moc rádi, protože s příjezdem Obamy začnou manévry takového rozsahu, jako by místní bezpečnostní složky zapomněly, že je Barack již dávno v důchodu a nejedná se tedy o státní návštěvu.

Zákaz vstupu pod hrozbou pokuty

Turisté i místní si Clooneyho domov velmi rádi fotí, v den konání akce ale mají smůlu. Ledaže by měli fotoaparáts velmi dobrým přiblížením. Nikdo cizí se nesmí k oblasti přiblížit na méně než sto metrů. "Ten, kdo by se chtěl k pozemku přiblížit lodí, pěšky anebo autem, dostane tučnou pokutu," svěřil se novinářům místní starosta.

Lidé se tak museli kvůli hercově rozmaru obejít i bez oblíbené pláže Riva Soldino, která spadala taktéž do uzavřené oblasti. Celou akci ale zřejmě vymyslela Clooneyho žena Amal, která je právničkou a angažovala se v případech Juliana Assange a Julie Tymošenkové.

George je čestným občanem městečka Laglia a je známý tím, že zde rád pořádá večírky se slavnými lidmi. Zatímco je vedení města s americkým hercem jedna ruka kvůli turistům, co na to říkají místní obyvatelé, je již druhá věc.

Odmítl být kmotrem

Přestože se George Clooney objevil na svatbě Meghan Markle a Harryho, kmotrem jejich syna Archieho nechce být. Byť je jejich velký kamarád, v show Jimmyho Kimmela prohlásil, že na něho není spolehnutí, takže ať s ním Meghan raději nepočítá.

"Kdyby mě o to požádali, zdvořile bych odmítl. Víte, já mám problém být dobrým tátou pro svá dvojčata, takže vzít si k tomu ještě kmotrovství by nebyl dobrý nápad. Přesto budu s jejich potomkem navždy spojený. Narodil se totiž ve stejný den jako já," vysvětlil George.

PODÍVEJTE SE DO GALERIE NA ZAJÍMAVOSTI O FILMU DOKONALÁ BOUŘE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články