Móda podle Rachel ze seriálu Přátelé: Její styl je i po 25 letech stále trendy

Jennifer Aniston a Lisa Kudrow v seriálu Přátelé (1994).
Zdroj: Prima Cool
Rachel si velmi oblíbila "malé černé". Ty jsou na scéně již od 30. let 20. století a dodnes jsou povinnou výbavou každé ženy.Džíny jsou nesmrtelnou součástí každého šatníku. Tento pracovní oděv zlatokopů se stal fenoménem a ač byly považovány za úpadek společnosti, své místo na slunci si drží dodnes.Rachel Green ze seriálu Přátelé nechodila pouze v tmavých barvách a minišatech. Nebála si na sebe vzít i šaty se světlejší zbarvením a dlouhým střihem. I ty jí velmi slušely. Džíny navrhli Jacob Davis a Levi Strauss. Známí pod značkou Levi´s. Kalhoty se staly populárními v 50. až 60 letech 20. století. A to už jejich návrháři byli po smrti. + 9 fotek+ 10 fotek

Pokud se řekne seriál Přátelé, tak mnohým se okamžitě vybaví Jennifer Aniston alias Rachel Green a její nezapomenutelné módní kousky. Ta se během desetiletého vysílání seriálu stala doslova módní ikonou. Na kostýmech se po celou dobu natáčení podílela návrhářka Debra McGuire.

Klára Trousilová
Klára Trousilová 05. 02. 2020 14:00

Postava Rachel vždy měla na sobě to, co v danou chvíli „frčelo“, ale nikdy nezapomínala na přirozenost. A to nejen svým oblékáním, ale i svou vizáží a účesem.

Oblíbené barvy - šedá a černá

Rachel byla nejčastěji viděna v šedé či černé. Tedy v barvách, které nejvíce lichotily její postavě. Rachel je také známa svým širokým portfoliem. Mezi to patří různé vesty, krátké sukně, vysoké boty, džíny či vintage trička. Nejčastěji ale nosila šaty, tzv. „malé černé“ nebo dozdobené flitry.

I přesto, že Jennifer Anistonová oslaví letos v únoru 51. narozeniny, věk se na ní rozhodně nepodepisuje. I tak se nebojí vytáhnout na červený koberec mini šaty a vystavit svou dokonalou postavu. Tu si udržuje pravidelným pohybem. Ač je Anistonová považována za módní ikonu, tak její styl je založený na jednoduchosti.

Rachel inspirací i po 25 letech

Od páté série začala Rachel pracovat pro oblíbenou značku Ralpha Laurena. Od této série se její oblékání posunulo o další stupeň výš. V jednom z dílů si také návrhář zahrál sám sebe. Ten při příležitosti 25. výročí uvedl konfekci právě inspirovanou Přáteli, kde Rachel hraje jednu z hlavních rolí. Modelky a modelové, kteří tuto kampaň fotili, byli také zasazeni do typických kulis tohoto seriálu. V kolekci naleznete skládané minisukně, kostýmy, kabáty se zvířecími potisky či semišové boty.

Ač už to je čtvrt století, co tento kultovní seriál vstoupil na naše obrazovky, tak oblečení, které na sobě Rachel měla, se neustále vrací.  A pokud se jím necháte inspirovat, tak rozhodně budete trendy i dnes.

NA NEJLEPŠÍ HADŘÍKY SERIÁLOVÉ RACHEL SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články