Vražda manželů Rogersových: Jejich rozčtvrcená těla měl do lednice nacpat syn Charles

Záhadná smrt manželů Rogersových: Má ji na svědomí jejich syn Charles, který prý pracoval pro CIA?
Zdroj: Unsplash

Dva houstonští policisté si 23. června 1965 zprvu ani neuvědomili, na co se to vlastně dívají. Důvodem jejich návštěvy na Driscoll Street 1815 bylo oznámení, že z domu již delší dobu nevyšel starší manželský pár. Pak našli v lednici dvě hlavy...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 13. 05. 2023 16:00

Šlo o ostatky Freda a Edwiny Rogersových. Byli brutálně zavražděni, zbaveni krve a naporcováni do lednice. Zabil je jejich syn Charles? A mělo to něco společného se smrtí prezidenta Johna F. Kennedyho?

Děsivý příběh o rozčtvrcených tělech

Do domu Rogersových byl vyslán kapitán houstonské policie Charles Bullock a jeho kolega L. M. Barta. Oznámení podal Edwinin synovec Marvin Martin. Delší dobu totiž o své tetě nic nevěděl. Když muži zákona zaklepali na dveře, nikdo jim nepřišel otevřít. Rozhodli se dům obejít zezadu. Tam našli provizorní barikádu z květináčů, která měla maskovat zadní dveře. Již tehdy jim na tom začalo něco "smrdět".

Když vešli do kuchyně, měl Bullock pocit, že "tady něco prostě nehraje". Ani vlastně nevěděl, proč měl nutkání otevřít ledničku. Vypadalo to, že je plná vepřového masa. Když ale sklonili hlavy dolů, uviděli, že jsou v přihrádce na zeleninu dvě lidské hlavy. Edwina byla střelena do hlavy, Freda vrah umlátil kladivem. Jeho střeva se pokusil spláchnout do záchodu. A genitálie? Ty si asi vzal s sebou jako suvenýr.

Vyšetřování se záhy stočilo na jediného podezřelého - jejich syna Charlese, který žil spolu s nimi. Na klíčové dírce dveří byla krev. Charles však nebyl nikde k nalezení...

Charles Rogers a atentát na JFK

Hlavní podezřelý nebyl tak úplně obyčejný člověk. Sloužil ve druhé světové válce, pak vystudoval jadernou fyziku a téměř deset let pracoval pro Shell Oil jako seismolog. Z domova odcházel před úsvitem a vracel se až po setmění. S rodiči komunikoval prazvláštním způsobem. Pod dveře ložnice jim podstrkával vzkazy. Ale co motiv, měl nějaký?

Ano, měl. Zjistilo se, že se k němu chovali velmi manipulativně. Dělali mu ze života tak trochu peklo. Na Charlesovo jméno si brali jednu půjčku za druhou a utratili všechny jeho našetřené peníze. Nikdy se ho však nepodařilo najít. Jako by se propadl do země. V roce 1975 byl Charles úřady prohlášen za mrtvého.

S tím ale mystérium okolo dvojnásobné vraždy neskončilo. Někteří lidé si myslí, že Charles mohl být zapojený do atentátu na prezidenta Kennedyho. Prý byl v onen den spatřen na Dealey Plaza v Dallasu v Texasu. Čili na místě činu. Je možné, že se o své účasti na prezidentově smrti mohl rozepsat v deníku. A když to jeho rodiče zjistili, zabil je. Další teorie praví, že utekl do Mexika a pak do Hondurasu, kde ho měli ubít místní horníci. A pokud opravdu pracoval pro CIA, odvedl svou práci dokonale. Zmizel jako pára nad hrncem.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Charles Rogers (murder suspect)

Allthatsinteresting.com: The Case Of The Grisly Ice Box Murders That Horrified Houston In 1965

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články