Krutá 12letá Jasmine Richardson: Rodiče jí nechtěli dovolit přítele „vlkodlaka“, krvavě se jim pomstila

Vražedkyně Jasmine: Dvanáctiletá dívka podlehla staršímu příteli a společně vyvraždili její rodinu
Zdroj: Unsplash

V roce 2006 otřásl celou Kanadou brutální případ trojnásobné vraždy. Tehdy dvanáctiletá Jasmine se rozhodla zmasakrovat celou svou rodinu. Co ji vedlo k tak brutálnímu činu? Nechala se zmanipulovat o jedenáct let starším partnerem, který si usmyslel, že je „vlkodlak“?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 16. 10. 2022 11:00

Jasmine Richardson byla obviněná z tří vražd prvního stupně. Stala nejmladší osobou, která byla v Kanadě odsouzena za vícenásobnou vraždu. V roce 2016 však byla propuštěna na svobodu. Jak se to mohlo stát?

Neuvěřitelná proměna Jasmine Richardson

Dvanáctiletá Jasmine se se svým budoucím přítelem Jeremym Steinkem setkala na punkrockové show a od tohoto okamžiku se dříve šťastná a společenská dívka začala neuvěřitelně měnit. Uchvátil ji gotický styl života a web Vampirefreaks.com. Začala používat tmavý make up, aby vypadala mnohem starší. Třiadvacetiletý Steinke ji v tom samozřejmě podporoval. On sám na tom nebyl psychicky moc dobře - matka alkoholička, otec pedofil a ve škole jen samá šikana. To vše vyústilo v pokus o sebevraždu.

A možná proto si už ve třinácti letech usmyslel, že je tři sta let starým vlkodlakem. Kvůli tomu začal na krku nosit lahvičku s krví. Když se rodiče Jasmine dozvěděli, s kým se stýká, okamžitě jí to zakázali. Marně.

Musí se prolít krev

Ačkoli měla Jasmine na svém blogu napsat nenávistný vzkaz rodičům, dle policie byl strůjcem vraždy její přítel. Jasmine se měla jejich plánem chlubit i před přáteli, málokdo z nich jí ale věřil. Noc před vraždou si pár pustil film Takoví normální zabijáci. Další den se dali do krvavého díla.

Vraždu nahlásil kamarád Jasminina bratra Jacoba. Myslel si, že přes okno vidí mrtvolu. Když do domu dorazila policie, našla brutálně zavražděného otce Marca, matku Debru a jejich osmiletého syna Jacoba. Jeden člen rodiny ale chyběl...

Během rekonstrukce se zjistilo, že Debra byla před smrtí tucetkrát bodnuta. Marc se bránil šroubovákem, ale také nepřežil. Těla obou rodičů byla ve sklepě. Nahoře pak, v krví nasáklé posteli a s podříznutým hrdlem, ležel Jacob. Z obavy, že se obětí stala i Jasmine, vyhlásila policie pátrání. Když ale v její skříňce našli důkazy, věděli, kdo je pachatel.

Vražedkyně na svobodě

Policie zatkla vraždící dvojici v autě. Prozradila je hlavně jejich emailová komunikace. Steinke zabil rodiče, Jasmine svého bratra. Během soudního procesu se hájila tím, že je nevinná. Tvrdila, že svou rodinu chtěla zabít čistě hypoteticky. Porota ji ale shledala vinnou ze tří vražd prvního stupně. Dostala tak nejvyšší možný trest pro mladistvého. Šest let vězení a čtyři roky v nápravném zařízení. V době odsouzení jí bylo třináct let. Steinke si vysloužil nepodmíněné doživotní vězení.

Jejich vzájemná komunikace ale neustala. V dopisech si slíbili, že se vezmou. Jasmine podstoupila rozsáhlou rehabilitaci a léčbu. Psychologická vyšetření odhalila poruchu chování. V roce 2016 byla propuštěna na svobodu. Její probační úředník byl toho názoru, že svého činu lituje. Minulost nemůže odčinit, může však žít jinak...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Richardson Family Murders

Allthatsinteresting.com: Jasmine Richardson Killed Her Family With Her “Werewolf” Boyfriend – Now She’s Walking Free

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články