Vražedkyně z TikToku: Isabella Guzman zasadila své matce 79 bodných ran

Mladá vražedkyně Isabella Guzman: Matce zasadila 79 bodných ran, teď je z ní celebrita na TikToku
Zdroj: Pixabay

Někdy se stačí hloupě ušklíbnout a už jste senzací na TikToku. Totéž platí pro Isabellu Guzman, která se takto nevhodně “usmála” během soudního přelíčení. Čelila obvinění z vraždy své matky, které v roce 2013 zasadila šílených 79 bodných ran. Co v ní vyvolalo takovou nenávist?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 03. 07. 2022 14:00

Isabelle Guzman bylo v době vraždy pouhých osmnáct let. Její rodinu ten brutální čin zcela ohromil. Měla sice problémy s chováním, ve většině případů ji ale blízcí označovali za “milou dívku s dobrým srdcem”. Mohla nakonec za vše její schizofrenie? Kvůli ní už skončila v léčebně, odkud bude moci odejít, až už nebude hrozbou sobě ani ostatním.

Problémové dospívání mladé vražedkyně

Isabella Guzman začala mít problémy s chováním už v raném věku. Její matka Yun Mi Hoy ji raději v sedmi letech poslala žít k biologickému otci Robertu Guzmanovi. Dlouho u něj ale nevydržela. Do konce základní školy se ještě dokázala držet, poté se ale stala téměř nezvladatelnou. Když se rozhodla odejít ze střední školy, napětí doma se ještě více zintenzivnilo. Její nevlastní otec Ryan Hoy vzpomínal, že v srpnu roku 2013 se Isabella pohádala se svou matkou natolik, že jí neváhala plivnout do tváře. „Ráda vyhrožovala a byla velmi neuctivá,” dodal Hoy.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Isabella Guzman (@isabellaguzmanreal__)

Druhý den ráno obdržel od Isabelly email. Bylo tam jen jedno slovo, zato děsivé: „Zaplatíte.” Neváhal ani minutu a zavolal policii. Strážníci mu řekli, že pokud nebude Isabella dodržovat jejich pravidla, mohou ji z domu vyhodit. To se mu však zdálo jako krajní řešení. Hoy se rozhodl zavolat Robertovi, aby své dceři domluvil. Ten přijel ještě týž večer. Původně si myslel, že se mu to podařilo, ale další vývoj událostí ho z tohoto omylu velmi rychle vyvedl.

Brutální vražda Yun Mi Hoy

K vraždě došlo 28. srpna 2013. Yun Mi Hoy se o půl desáté večer vrátila domů z práce a chtěla se jít osprchovat. Chvíli poté, co vešla do koupelny, se začaly ozývat výkřiky, ze kterých tuhla v žilách krev. Ryan okamžitě vyběhl po schodech nahoru, ale nestihl se již dostat dovnitř. Isabella dveře zablokovala.

Běžel dolů zavolat pomoc. Viděl totiž, jak z koupelny na chodbu prosakuje krev. Když dotelefonoval, vrátil se zpět. Isabella zrovna otevřela dveře a nepřítomně prošla okolo něj se zakrváceným nožem v ruce.

@t1kt0kscrime This girl 🛐 #fy #isabellagusman ♬ original sound - Isabella Guzman

Jeho manželka ležela nahá v tratolišti krve na podlaze. Isabella jí zasadila do hlavy, krku a trupu 79 bodných ran. Nakonec jí podřízla hrdlo. Z místa činu utekla, policie ji ale následující den dopadla. Z cely ji museli k soudci doslova dostrkat. V soudní síni pak začala dělat rádoby vtipné grimasy.

Vinu odmítala. Svalovala to na nepříčetnost. Prý si vůbec neuvědomila, že bodá svou matku. Měla to být nějaká Cecilia, a tím, že ji zabila, prý zachránila svět. Prokurátor i soudce byli zajedno v tom, že do vězení nepatří. Skončila v Coloradském institutu duševního zdraví.

Celebrita z TikToku

V roce 2020 začali různí uživatelé TikToku zveřejňovat videa z Isabellina soudního procesu. Doplnili je o píseň zpěvačky Avy Max Sweet but Psycho, nebo její úšklebky napodobovali sami. Lidé dokonce začali šířit po sociálních sítích fámy, že měla k vraždě důvod. Záhy se z ní stala internetová celebrita.

Ona sama mezitím požádala soud o propuštění. Prý byla roky týrána svými rodiči, kteří patřili ke Svědkům Jehovovým. A když se chtěla osamostatnit, situace se ještě více zhoršila. V červnu minulého roku jí bylo umožněno opustit ústav a zúčastnit se terapeutických sezení. Svého činu lituje, kdyby to šlo, prý by vzala vše zpět. Lze jí věřit?

Zdroje informací:

Cbsnews.com: Who Is Isabella Guzman, Aurora Woman Who Murdered Her Mother In 2013?

Allthatsinteresting.com: The Story of Isabella Guzman, The Teen Who Went Viral On TikTok For Stabbing Her Mom 79 Times

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články