Šílený vynálezce Peter Madsen: Děsivá fakta o vraždě novinářky, kterou rozčtvrtil ve své ponorce

Šílený vynálezce Peter Madsen: Děsivá fakta o vraždě novinářky, kterou rozčtvrtil ve své ponorce
Zdroj: Profimedia.cz

Novinářka Kim Wall si myslela, že půjde jen o další podivný rozhovor. Vynálezci jsou prostě exoti. Nemohla však tušit, že to poslední, co v životě uvidí, bude ponorka Petera Madsena.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 26. 02. 2021 14:00

Peter Madsen je bývalý podnikatel a inženýr, ale také usvědčený vrah. Před čtyřmi lety na palubě své ponorky UC3 Nautilus usmrtil švédskou novinářku Kim Wall a byl za to odsouzen k doživotnímu vězení.

Krutá smrt

Mělo jít jen o další rozhovor s podivínským konstruktérem, tentokrát však bylo vše úplně jinak. Švédská novinářka Kim Wall přiletěla do Kodaně desátého srpna 2017 a nastoupila na ponorku UC3 Nautilus, kterou si Peter Madsen sám postavil. Následující den však úřadům ohlásil poruchu a potopení plavidla. Kim prý stihl vysadit na výspě ostrova Refshaleøen a sám se zachránil jen s vypětím všech sil.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Dead Obsessed (@deadobsessedpodcast)

Pobřežní policii se však jeho výpověď moc nezdála. Jak to, že ženu nikde nenašli? Proč se zachránil právě on? Madsen skončil ve vazbě, kde po pár dnech přiznal, že Kim zemřela po nehodě na palubě ponorky a prý ji pohřbil do moře. A skutečně. Nedaleko Kodaně je z moře vyloveno její bezhlavé torzo s patnácti bodnými ranami. Otvory měly umožnit únik plynů, které se vytvářejí v průběhu rozkladu. A navíc bylo tělo přivázáno ke kusu železa, aby se potopilo ke dnu, co se ale nakonec nezdařilo.

Nezabil jsem ji

Psychologové označili Madsena za narcistu a psychopata, který má zálibu v pornografických videích se skutečným mučením a vraždami. Zarputile sice trval na své nevině, ale proti jeho tvrzení vypovídal i fakt, že si onen den přinesl na palubu ponorky šroubováky, nože a pilu. Čili nástroje, kterými pravděpodobně byla usmrcena a rozčtvrcena Kim Wall.

V středu 25. dubna 2018 byl Madsen shledán vinným z vraždy, nepřípustné manipulace s mrtvým tělem (rozčtvrcení) a napadení se sexuálním podtextem. Kim totiž měla bodnou ránu i v genitální oblasti. Konstruktér se proti doživotnímu vězení ihned odvolal, avšak už netrval na své nevině. V září pak vrchní soud potvrdil rozsudek. I přes Madsenovy námitky. Nepomohl si ani tvrzením, že Kim zemřela po úderu poklopem ponorky do hlavy. Policie totiž v zálivu Køge vylovila zbytky těla, tedy končetiny a hlavu, která ale neukazovala známky rozbití. Madsen s největší pravděpodobností ženu pobodal, uškrtil a poté rozčtvrtil.

Šílenec na svobodě

V říjnu minulého roku se Madsenovi podařilo uprchnout z vězení. Daleko se však nedostal. Když policie zjistila, že má předmět podobný pistoli a opasek, který by mohl obsahovat výbušniny, obklíčila jej a čekala na vyjádření experta. Ten později došel k závěru, že jde o pouhé atrapy. A tak se vynálezce rychle octl zpátky za mřížemi.

Devátého února 2021 mu soud uložil za pokus o útěk 21 měsíců vězení. Ty však nepřidal k doživotnímu vězení, ale oddělil je jako separátní trest, což může Madsenovi v budoucnu znemožnit podmínečné propuštění.

Zdroje textu:

Wikipedia.org: Peter Madsen

Prima Zoom: Peter Madsen

Euronews.com: Peter Madsen: Danish submarine killer sentenced to 21 months for prison escape

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články