Tajemství Alžběty II.: Záhadný dopis od královny může být otevřen až v roce 2085

Záhadný dopis Alžběty II.: Královna nařídila, že se může otevřít až v roce 2085
Zdroj: Wikimedia Commons/PolizeiBerlin, CC BY-SA 4.0
Malá princezna Alžběta na obálce časopisu Time v dubnu roku 1929. Tehdy ještě málokdo uvažoval o tom, že by si jako třetí v pořadí následníků trůnu někdy skutečně nasadila na hlavu korunu. Stalo se a vládla nejdéle ze všech...Sedmiletá budoucí královna Alžběta II., tehdy ještě celkem bezstarostné dítě.Za druhé světové války si budoucí královna Alžběta II. prosadila práci řidičky – a to nikdy neměla řidičský průkaz. Královna ho zkrátka nepotřebuje a nemusí mít ani poznávací značku na autě.Stejně jako v den slavné korunovace 2. června 1953, i po celý další život stál za královnou Alžbětou II. její nejbližší člověk – princ Philip.+ 12 fotek+ 13 fotek

Tajemství se nevyhýbají ani britské královské rodině. Jedno se vynořilo nedávno. Archiváři našli dopis Alžběty II., který je opatřený neobvyklou poznámkou. Může otevřít až v roce 2085...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 24. 05. 2023 16:00

Proč se na otevření dopisu musí čekat až do roku 2085? Nese v sobě nějaké poselství? Než bude otevřen, objeví se jistě mnoho spekulací.

Tajemný dopis Alžběty II.

K odhalení Alžbětina tajemného dopisu došlo při rutinní kontrole královských archivů. Když se správci probírali řadou historických dokumentů, narazili na psaní, jenž bylo v uzamčeném trezoru. Spolu s ním tam byly striktní pokyny, že nesmí být otevřeno před rokem 2085.

Co je v něm tak důležitého, že jeho obsah mohou lidé znát až více než šest desetiletí po smrti královny? Historikové, fanoušci královské rodiny a veřejnost, zkrátka všichni jsou jako na trní. Bude obsah dopisu pozitivní, nebo negativní? A o co v něm půjde? Hovoří v něm panovnice o budoucnosti, nebo o něčem úplně jiném?

Rozluštění poselství královny Alžběty II.

Spekulace spojené s královniným dopisem daly vzniknout mnoha teoriím. Někteří badatelé si myslí, že tímto způsobem chtěla ochránit své myšlenky před zvědavýma očima vlastní rodiny i veřejnosti. Jiní si myslí, že dopis může obsahovat takzvaný výbušný materiál, kupříkladu její pohled na historické události či skrytou pravdu o monarchii.

Královnino rozhodnutí odložit otevření dopisu až do roku 2085 by mohlo být považováno za záměrný pokus nabídnout budoucím generacím pohled do minulosti. Tím, že jeho otevření posunula o několik desítek let, zajistila, aby se na její éru pohlíželo bez předsudků a zaujatosti.

Záhady byly vždy velkým lákadlem. A když jde o věc spojenou s oblíbenou panovnicí, tak se k tomu ještě přidá exkluzivita. My se sice otevření dopisu pravděpodobně nedožijeme, ale jedno je jisté - bude to mimořádná událost. Vždyť již nyní se o něj zajímá celý svět. Je to vlastně taková časová kapsle, vzrušující kus historie určený pro ty, kteří budou žít ve zcela jiné době.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Alžběta II.

Historyofyesterday.com: The Queen Left A Secret Letter That Can Only Be Opened In 2085

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články