Jahodový koláč: Dobrotu s drobenkou a pudinkem zvládne upéct každý

Čerstvé jahody dovedou pozvednout na vyšší úroveň každý koláč. Zkuste si připravit drobenkový koláč s pudinkem, který báječně doplní jahody. Recept zvládnou i začátečníci.

Jana Jánská
Jana Jánská 24. 05. 2024 14:00

Také se nemůžete nabažit jahod? Dobrou zprávou je, že pokud zrovna nebudete mít doma čerstvé jahody, ani ty mražené, lze sáhnout i po konzervovaných. Výsledek bude samozřejmě trochu jiný, ale také chutný. A díky tomu si drobenkový koláč s pudinkem a jahodami můžete připravit v průběhu celého roku.

Jahody, drobenka a pudink

Pokud máte rádi méně sladké, můžete ubrat trochu cukru. Jinak jde o ověřený a jednoduchý recept, který se vám určitě povede. Je dobré začít pudinkem, na ten budete potřebovat:

  • 1 l mléka
  • 2 vanilkové pudinky (prášek)
  • 4 lžíce cukru krupice

Postup je mimořádně jednoduchý - z mléka, pudinkových prášků a cukru uvaříme hustý pudink. A pak si ze zbylých surovin připravíme drobenku. V tomto receptu do ní patří jedno vejce, ale není to nutnost. Na drobenku budete potřebovat

  • 600 g polohrubé mouky
  • 250 g cukru moučka
  • 250 g Hery nebo másla
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva

Na plech vyložený pečicím papírem rozložíme dvě třetiny drobenky, zalijeme uvařeným teplým pudinkem. Poklademe jahodami (mohou být čerstvé, mražené nebo kompotované) a posypeme zbylým množstvím drobenky.

Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami pečeme ve středně vyhřáté troubě 40–50 minut.

Zdroj informací:
Toprecepty.cz: Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami

Související články

Další články