Propadlá pudinková buchta s jahodami: Hraje mnoha barvami a báječně chutná

Takto vypadá propadlá pudinková buchta s jahodami na řezu. Propadlou pudinkovou buchtu lze také dozdobit jahodami, těch není nikdy dost.Propadlá pudinková buchta s jahodami si sice vyžaduje trochu práce, ale výsledek stojí za to. Jen se po ní zapráší. Jahody mají vysoký obsah vitamínu C, ale také A, B a E.+ 1 fotka+ 2 fotky

Jahody, lahodné a zdravé ovoce, najdeme i v těch nejmenších zahrádkách. Jsou mimořádně oblíbené, velmi snadno se pěstují a díky své barvě a chuti se neztratí ani v kuchyni. Zkuste si upéct propadlou pudinkovou buchtu s jahodami.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 17. 06. 2022 15:00

Když se vám povede nasbírat víc jahod, než sníte, můžete je použít v kuchyni. Receptů s tímto báječným ovocím je nepřeberné množství. Každý dodává jahodám jiný rozměr a chuť.

Propadlá pudinková buchta s jahodami

Vypadá báječně a ještě lépe chutná. Kyprý korpus je plný vanilkového pudinku a výtečných jahod. Vše je ještě schované pod čepičkou ze zakysané smetany a kakaa. Na propadlou pudinkovou buchtu s jahodami budeme potřebovat:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g moučkového cukru
  • 1/2 kypřícího prášku do pečiva
  • 4 žloutky (+ sníh z bílků)
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 ml oleje
  • 100 ml vlažné vody
  • 3 lžíce kakaa

Kakao si necháme zatím stranou a všechny zbylé suroviny zpracujeme do hladkého těsta. Opatrně do něj vmícháme sníh a následně si hmotu rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné z vmícháme kakao, díky čemu pak získáme hezké dvoubarevné těsto.

Jak uvařit pudink

Jednou z hlavních ingrediencí propadlé pudinkové buchty je samozřejmě pudink. Na ten budeme potřebovat:

  • 750 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 3 lžíce moučkového cukru

Pudink uvaříme tak, aby měl hustou konzistenci. Odstavíme jej z plotny a pustíme se do výroby buchty. Nejdřív použijeme světlé těsto, které vylijeme na papírem vyložený vyšší plech. Pak na něj lžící nepravidelně rozložíme tmavé těsto. A totéž uděláme i s horkým pudinkem.

Jak na propadlou pudinkovou buchtu s jahodami

Nakonec po celém plechu rozprostřeme jahody a můžeme s tím do trouby vyhřáté na 180 °C. Buchtu pečeme přibližně 40 minut. Poté ji necháme zcela vychladnout a dozdobíme hmotou, na kterou budeme potřebovat:

  • 1 smetana na šlehání
  • 1 ztužovač (není nutný)
  • 2 krémové zakysané smetany
  • 1 vanilkový cukr

Smetanu se ztužovačem, ale klidně i bez něj, a vanilkovým cukrem vyšleháme dotuha a s mícháme se zakysanými smetanami. Touto hmotou potřeme celý povrch buchty a následně posypeme kakaem.

Související články

Další články