Jahodové knedlíky z tvarohového těsta: Báječně chutnají se skořicovým cukrem

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta: Z měkkého tvarohu, polohrubé mouky a celého vejce vypracujeme těsto, které trochu osolíme. Pak jej rozdělíme na stejné dílky a ty naplníme jahodami.Jahodové knedlíky z tvarohového těsta vypadají na řezu báječně. Ale něco jim ještě chybí...K jahodovým knedlíkům z tvarohového těsta se hodí strouhaný tvrdý tvaroh a rozpuštěné máslo.Ale sluší jim i troška skořice a na dozdobení čerstvé jahody s mátou.+ 2 fotky+ 3 fotky

Mezi nejpopulárnější recepty z jahod patří rozhodně knedlíky. Pokud sáhnete po receptu na jahodové knedlíky s tvarohovým těstem, nelze nic zkazit. Je jednoduchý a mimořádně chutný.

Jana Jánská
Jana Jánská 16. 06. 2023 15:00

Knedlíky z tvarohového těsta mají výhodu v tom, že s nimi není moc práce a jsou rychle připravené. A uprostřed sezony jahod jsou jako stvořené pro každého, kdo má rád sladký oběd.

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Zkušené kuchařky vám řeknou, že jahodové knedlíky z tvarohového těsta se povedou každému. Takže se jich nemusí bát ani sváteční kuchtíci. Jejich přípravu lze klidně svěřit i dětem, jen vaření už raději mějte pod dozorem vy. Na těsto budete potřebovat:

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 1 hrnek (200 ml) polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli

Nejdřív si dáme vařit vodu do hrnce, abychom ušetřili čas. Pak z měkkého tvarohu, polohrubé mouky a celého vejce vypracujeme těsto, které trochu osolíme. Podsypeme a vyválíme šišku. Tu nakrájíme na 12 stejných dílů, které si rozválíme.

Jak na jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Když máme rozválené jednotlivé dílky těsta, dojde na další ingredience. Na dokončení jahodových knedlíků budeme potřebovat:

  • 12 čerstvých jahod
  • 1 kostka tvarohu na strouhání
  • 2 lžíce másla
  • skořicový cukr a šlehačka na zdobení

Do mírně osolené vařící vody vkládáme knedlíky a vaříme je na mírném ohni 8 minut. Poté je vytáhneme a rozkrojíme, aby bylo vidět jahůdky. Úprava na talíři je na vás, ale výtečnou kombinací je skořicový cukr a nastrouhaný tvrdý tvaroh. Zbývá už jen polít rozpuštěným máslem a dozdobit trochou šlehačky.

Zdroj informací:

Toprecepty.cz: Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Související články

Další články