Je libo spacák? Stylové prošívané bundy v maxi délce spolehlivě ochrání i před nejmrazivějším počasím

25 nejstylovějších prošívaných bund a kabátů v maxi délce, které spolehlivě zahřejí
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/ koláž: Lifee
Khujo, 4 690 KčGAP, 5 590 KčY.A.S., 3 890 KčMohito, 1 999 Kč+ 21 fotek+ 22 fotek

Když se ochladí, neznáme lepší řešení. Mrazivé počasí přeje péřovým a prošívaným bundám atakujícím hranici kotníků. Zahřejí nejlépe a od věci není ani jejich stylový přínos. Stačí se řídit minimem pravidel a dokonalý look máte zaručen.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 06. 12. 2023 05:00

Řekli jsme minimum? Myslíme to doslova. Prošívaná bunda, jejíž dolní lem kopíruje délku vašich džín či zimní sukně a významně se blíží linii kotníčkových bot, neplýtvá módními výstřelky. Její módní know-how tkví v jednoduchosti. A stejně, jako oceníte její jednoduchý design, zhodnotíte i přínos, kterým za každých okolností disponuje. Výhřevnost.

Dlouhé péřovky spolehlivě ochrání před zimou

Mrazivé počasí posledních dní, štědrá sněhová nadílka a s ní spojené mnohé zimní radovánky často nacházejí plnění pro funkční či lyžařské oblečení. Zahřát ale dovedou i mnohem elegantnější kousky. A dlouhá, nadýchaná péřová či jinak vyteplená bunda s prošíváním sahající minimálně pod kolena, to je jasný argument pro jakékoliv nepříjemné zimní počasí.

Letošní trendy jim navíc kážou mimo jiné také nevídané délky, a my, jejich nositelky, nemůžeme, než jen souhlasit. Výhřevnost a jasně patrná před chladem chránící funkce je zřejmá. Pejorativní pojmenování narážející na podobnost se spacím pytlem nemáme jízlivým komentátorům za zlé. Na první pohled je přece patrná podobnost, stejně jako fakt, že takto praktický kabát či bundu nebudeme chtít jen tak dát z ruky. A držíme se tohoto motta už víc než jednu sezonu. Ani ta současná nebude jiná.

Černá klasika nebo odstíny hnědé

Vybírat mezi "spacáky" není tak těžké. Pokud chcete jít s trendy, sáhněte po lehce oversize variantě. Stejně oblíbené se letos jeví i modely, kterým můžete vytvarovat pas vázačkou či páskem. Jen na vás je, zda zvolíte variantu s kapucí nebo vysokým stojacím límcem, obojí má svá plus.

A pokud jde o barvy? Klasika v černé nezkazí žádný styling. Nosí se ale i teplé odstíny hnědé a rezavé nebo něžné béžové a bílé bundy v maxi délce. Samozřejmě, že narazíte i na barevné modely, zvažte ale, zda ještě spadají do kolonky elegantní, i křiklavější barvy ale prošívanému kabátu ke kotníkům sluší. Ty nejvýraznější tóny ale radši přenechte kratším modelům, stejně jako metalická a jinak výrazná zpracování, na ta nabízí dlouhá prošívaná bunda až příliš mnoho prostoru.

Předvánoční atmosféra v hřejivé náruči

Dočkali jsme se závějí a mrazivého povětří a příležitost pro pořízení nové slušivé prošívané bundy sahající hodně nízko je tedy konečně tady. Co třeba odpoledne na voňavých a atmosférou dýchajících vánočních trzích? Už máte tu svou? Garantujeme, že vás spolehlivě ochrání před mnoha zimními nástrahami. A tak ochotně se podléhá její lehké, ale hřejivé náruči.

Potřebujete novou, trendy bundu pro mrazivé období nebo se právě balíte na hory? Poradit vám dovede naše fotogalerie v obou případech, nahlédnete?

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články