Mikiny s kapucí jako součást elegantního šatníku? Vyhněte se nápisům a potiskům, radí módní redaktorka

Mikiny s kapucí pronikají do elegantního šatníku: Zásadní jsou jednoduchost a neutrální barvy
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Mikina jako velká večerní? To je pojetí módního domu Carolina Herrera. Nechybí zip, výrazné stuhy stahující kapuci ani kapsy. A přesto je výsledek nadmíru elegantní.Ani plyš není eleganci zapovězen. Přehlídka značky Proenza Schouler ho představila v kombinaci s kůží a výsledkem je fúze dvou světů, kterou budete chtít také vyzkoušet.Klasický střih se zipem nezůstal opomenut. Proenza Schouler a jeho kolekce pro podzim roku 2023.Značka Miu Miu rezignovala v přehlídkovém pojetí na spodní díly, aby všechnu pozornost přitáhla k stylově sladěným vrstveným partiím trupu. + 12 fotek+ 13 fotek

Sportovní look za všech okolností. Nebo taky ne. Mikina s kapucí už není překážkou elegantního outfitu, který můžete obléknout nejen do kanceláře. A bude to zábavná podívaná.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 22. 03. 2023 08:00

Volný čas, pohyb, relax. To si většina z nás představí, když se řekne mikina s kapucí. Ale že jí to nově sluší i v naprosto odlišném světě, to bychom si ještě před pár lety připouštěli jen stěží. Aktuálně je součástí elegantních modelů a umí zalomcovat s jejich obvyklou strohou uhlazeností. Připisujeme to především nepříjemnému období lockdownu, pokud by ale obliba ležérních kousků pronikajících do klasické módy měla být jediným pozitivním dopadem covidové pandemie, můžeme se radovat.

Kreativní mikiny s kapucí z mola osekejte na minimum

Potenciál mikiny s kapucí objevili, jak je obvyklé, nejprve trend udávající návrháři a záhy se v mnoha pojetích objevila na nejznámějších přehlídkových molech. Tam vedle klasického vzhledu nechyběly ani extravagantní výstřelky okořeněné rafinovanými volány a jinými výraznými inovacemi. Pro „běžný provoz“ ale určitě lépe poslouží ty nejjednodušší varianty bez zbytečných příkras.

Volte mikiny v neutrálních či pastelových barvách

Zapojení „hoodies“ do vašeho denního šatníku musí vždy doprovázet několik základních pravidel. Rozhodně se striktně vyhněte výrazným nápisům a potiskům. Ideální jsou mikiny v neutrálních barvách, přehlížet ale nemusíte ani jemné pastely nebo naopak temnější odstíny. Klasická sada černé, šedivé a bílé či krémových a zemitých barev nabízí nejuniverzálnější použití.

Skvěle fungují mikiny ve stylu prodlouženého kardiganu s propínacím předním dílem nebo zcela bez zapínání, které díky vrstvení podpoří kreativitu vašich modelů. S aktuálním příchodem jara ji brzy můžete nosit jako svrchní vrstvu a kabát úplně vynechat.

Jednoduchost jako ideální výchozí pozice

Důvod, který by zabránil mikině s kapucí stát se jedním ze stěžejních kousků našeho elegantního šatníku, tedy pominul a nyní je jen na vás, jak si s novou výzvou poradíte. Určitě to nebude žádná věda, držte se citu pro jednoduchost, neplýtvejte nápisy ani barvami a užijte si útulnou náruč nejpohodlnějšího svršku ve své novátorské elegantní garderobě.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články