Líčení podle princezny Diany: Přes ikonickou modrou tužku až k neutrálním hnědým odstínům

Princezna Diana a její styl líčení: Modrou linku používala v osmdesátkách na zvýraznění barvy očí
Zdroj: Profimedia/Koláž Lifee
Princezna Diana milovala v osmdesátých letech modrou tužku ve spodní vnitřní lince."V osmdesátých letech se modrá linka používala k prozáření a zvýraznění přírodně modrých očí," uvedl pro Vogue vizážista Daniel Martin."Ráda jsem svobodná. Někomu se to nelíbí, ale já jsem taková," uvedla jednou princezna Diana.Na snímku z roku 1992, kdy už spolupracovala s vizážistkou Mary Greenwell, která ji líčila hlavně přirozenými odstíny bez modré linky. Níže se můžete inspirovat několika produkty, které ve spojení s princeznou vizážistka v průběhu let zmínila.+ 9 fotek+ 10 fotek

"Ráda jsem svobodná. Někomu se to nelíbí, ale já jsem taková," uvedla jednou princezna Diana. S novou řadou oblíbeného seriálu Koruna se její jméno skloňuje častěji, k čemuž přispěl i fakt, že letos uběhlo 25 let od jejího úmrtí. Už jste se na Lifee.cz dočetli, jaké parfémy princezna Diana milovala, a nyní se soustředíme na její líčení. 

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 03. 12. 2022 18:00

Princezna Diana měla svůj nezaměnitelný styl oblékání, ale i líčení. K jejímu dennímu looku dlouhou dobu patřila modrá linka, která byla pro osmdesátky typická. Královna lidských srdcí ji ale později přestala nosit a přešla k neutrálnějším hnědým odstínům, které daly vyniknout jejím modrým očím.

Zářivě modrá oční linka

Osmdesátá léta byla, co se týče make-upu, hojně o barvách. Princezna Diana často spojovala modrou tužku na oči s příležitostmi, kdy jí na hlavě zářila jedna z nádherných korunek královské rodiny. Modrou ovšem nosila i na méně okázalé akce. "V osmdesátých letech se modrá linka používala k prozáření a zvýraznění přírodně modrých očí," uvedl pro Vogue vizážista Daniel Martin, který líčil na svatbu i Meghan Markle. "Modrou měla ve vnitřní lince oka, čímž podpořila monochromatický look s barvou očí. Nikdy nedávala modrou barvu na oční víčko, to by úplně změnilo celé líčení," upozornil Martin.

Konec modré a začátek přirozenějších odstínů

Modré linky v očích se Diana vzdala začátkem devadesátých let, když na focení pro Vogue v roce 1991 potkala vizážistku Mary Greenwell, která s ní poté dlouhodobě spolupracovala. "V osmdesátkách nosilo modrou linku mnoho lidí a ona byla tak mladá! Mohla si dovolit, cokoliv chtěla. Ráda experimentovala a naprosto milovala make-up, ale když se měla projít po červeném koberci, snažili jsme se její vzhled povýšit na mnohem sofistikovanější a zářivější," uvedla vizážistka k přechodu k hnědým odstínům.

Jak Greewell podotkla, Dianě více slušely přirozeně vypadající rty než ty výrazně rudé. "Měla nádherné oči, které se daly krásně zvýraznit, a také dokonalou pleť. Na den jsme volily méně make-upu a na večer více. Mé oblíbené barvy při líčení klientů tehdy byly a dodnes jsou hlavně přirozené odstíny. Používala jsem různé tóny hnědé a krémové barvy," uvedla vizážistka v rozhovoru.

Princezna Diana podle jejích slov milovala líčení a o svou pleť se pečlivě starala. "Kdyby tu byla dnes, patřila by mezi nejpůvabnější a nejúžasnější osobnosti," soudí.

Jaké produkty princezna Diana používala?

Vzhledem k tomu, že už je královna lidských srdcí 25 let po smrti, většina jejího oblíbeného make-upu už není k dostání. Mary Greenwell ovšem zmínila několik značek, které při Dianině líčení používala. Najdete mezi nimi tužky na oči od MAC, stíny od Bourjois, tvářenku od Chanelu či make-up od Guerlain.

Podívejte se na tipy na produkty v naší pestré fotogalerii.

Zdroje informací:

Vogue.com

Minnirella.com

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články