Oslnivý trend podzimu 2023: Metalická móda čerpá z barev drahých kovů, ale i pastelových odstínů

Trend podzimu 2023: Metalická móda čerpá z barev drahých kovů, ale i pastelových odstínů
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Úpletový top. Zara, 549 KčMetalické maxišaty. Norma Kamali, 3 200 KčSvetr s metalickým nátěrem Pull&Bear, 999 KčTričko s knoflíčky. Guess,  1 799 Kč+ 22 fotek+ 23 fotek

Metalické materiály zaručují letošním podzimním trendům naprostou nepřehlédnutelnost. Ať již jde o tenounkou vrstvu opalizujícího laku, či samotný materiál tkaný z oslnivě třpytivých vláken, synonymem jedinečnosti je pro nadcházející sezónu jednoznačně vysoký lesk.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 18. 08. 2023 08:00

Jde to snadno. Stačí do podzimního šatníku zařadit pár metalických vysoce třpytivých kousků a tím mu zajistíte nepřehlédnutelnost, ať už je budete kombinovat jakkoliv. Lesklé oděvy si totiž poradí v jakékoliv společnosti, obzvlášť když jim bude v nadcházejících měsících sekundovat taková klasika, jako kůže nebo klasická bílá košile, které si s výrazným protějškem v podání metalického protipólu budou díky své variabilitě a univerzálnosti dobře rozumět.

Klasické barvy kovů i metalické pastely

Vždy jde s přidáváním lesku vašemu stylu začít u protřelých kovových odstínů zlaté či stříbrné. A nejinak je tomu i v těchto dnech. Jejich vliv je jasně patrný z mnoha módních směrů, jistě by ale neměly zůstat v hledáčku blyštivého prvku osamoceny. Do popředí se derou také pastelové odstíny v metalickém provedení, měkce hedvábné tóny zelené, chladivé lila a levandulové či sladce růžové.

Metalíza rozzáří podzimní plískanice

Trendy třpytivé kousky nás doprovázely i v průběhu léta a jistě vyniknou pod slunečními paprsky vrcholné letní sezóny, jejich podzimní mise ale brzy odstartuje útokem na šedivé a pošmourné dny, kterým dodá patřičně šťavnatou barevnost.

Přes všechnu nápadnost a oslnivost ale metalický povrch oblečení působí lomeně a umírněně, něžným, až pastelovým dojmem, a kousky, které obejme sametový lesk metalízy, prokouknou, aniž by příliš křičely. Nejen z vašeho směle vyladěného outfitu.

Oslnivý, ale sametový, to je lesk metalické módy

Všestranné využití, jednoduchá kombinovatelnost, odvaha čelit nejnovějším módním výzvám i zaručeně povedený výsledek. To jsou parametry micro trendu oslnivých materiálů, kterým můžete skvěle podpořit svůj aktuální styl, a vyjádřit tak příchylnost k nejinovativnějším pojetím módy jako hry. Svěží, zábavné, přesto sametově mírné a uhlazené, s výrazným prvkem barevnosti, které díky metalické úpravě povrchu i odstínu, je ve vašem novém podzimním outfitu právě tak akorát.

Jak zakomponovat metalízu do podzimní garderoby? Inspirujte se ve fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články