V hlavní roli kůže. Nejvýraznější materiál podzimu 2023 bere útokem všechny módní pozice

V hlavní roli kůže. Nejvýraznější materiál podzimu 2023 bere útokem všechny módní pozice
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/ koláž: Lifee
Kompletní kožený look v kancelářském stylu. Podzimní trend v podání značky Mango.Kožené sako, Mango, 7 999 Kč.Kožená midi sukně, pořídíte ji i v hnědém provedení. (Mango, 6 499 Kč)Pouzdrová sukně z kůže. Módní klasika opět na scéně. (Pinko, 8 690 Kč)+ 32 fotek+ 33 fotek

Můžete si myslet, že patří k nesmrtelným a naprosto nadčasovým materiálům. Zapojení pravé kůže i jejích ekologických a eticky šetrných variant ale také procházejí nepřehlédnutelnými módními proměnami. Jednu z nich zažijeme na vlastní kůži už brzy, s příchodem prvních podzimních dnů. Ty totiž obsadí právě kožené kousky ve všech podobách. 

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 12. 08. 2023 09:00

Na klasickou černou určitě nezanevřete, rozhodně ale letos při výběru kousků z pravé či eko kůže zažijete i mnohem výstřednější módní dobrodružství. V nabídce nechybí nečekané a novátorské kombinace, kožený look od hlavy k patě i naprostá klasika podtržená trendy odstínem či střihovým oživením. 

Rudá, patchwork a velký návrat rukavic

Štendry obchodů s koženým zbožím tak brzy začnou obsazovat patchworkové variace, oděvy vyvedené v nepřehlédnutelné paletě rudých tónů nebo nezvyklé kousky, od kterých byste kožené provedení ještě donedávna nečekali. Zahrnou nás tak inovativní crop topy, maxi sukně či šortky a nevystačí si v outfitu osamoceny.

Jednoznačným hitem bude co nevidět celokožený look, který disponuje nezanedbatelným sex-appealem a samozřejmostí je i jeho naprostá nepřehlédnutelnost. Těšit se ale samozřejmě můžeme i na naprostou klasiku - pencil skirts, kalhoty s cigaretovými nohavicemi i obligátní bundičky nejen do pasu.

Svěží vítr z ranveje

Na přehlídce značky Chloé přibližující podzimní trendy tohoto roku se objevil prudce inspirativní výrazný mix prvků, který aktivně zapojil kůži do tvorby aktuálních módních hitů. Mezi hosty se v koženém outfitu objevila herečka Katie Holmes (44), která představila nezaměnitelné smetanové kožené šaty s třásněmi, nebo Emma Roberts (32) v nepřehlédnutelných žlutých kožených šatech. Molo pak prezentovalo například následováníhodné maxi sukně poskládané hned z několika barevných variant kůže.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Chloé (@chloe)

V druhé kůži aneb do posledního milimetru

Komplexní kožený vzhled. To je další z typu outfitů, které budou udávat směr kožené módy v následujících měsících. Je jen na vás, zda jej docílíte zkombinováním kožených kalhot a bundy, nebo se rozhodnete pro inovativnější pojetí - crop topy či korzetové topy ve stylovém partnerství s maxi sukněmi, šaty koženého vzhledu sahající ke kolenům i níže anebo výrazné kožené overaly.

Kůže, kam se podíváš, to je nejspíš hlavním mottem nejstylovějších podzimních variací pro nadcházející měsíce a zaslouží si pozornost všech, které hodlají svou zběhlost v módních aktualitách patřičně prodat.

Doplňky rozhodně nešetří objemem

Všichni ale nestojíme o takovou přehršel pozornosti. Kůže ji totiž přitahuje a vábí přímo magicky. Samozřejmě tak podzimní trendy angažující kůži ve všech jejích podobách disponují i mnoha neodolatelnými koženými doplňky. Velké a objemné kabely, stejně jako miniaturní kabelky na řetízku, které skryjí maximálně telefon či kreditní kartu, boty ve stylu kovbojských, kterými můžete doplnit romantické šaty či sukně i klasické denimové kousky.

A letos samozřejmě i rukavice. Prvek, který oživí každý model do chladnějších dnů a s novými módními pravidly patří neodmyslitelně i k outfitům, které bychom donedávna považovaly spíš za casual klasiku. Těm totiž právě takový prvek dodá na dramatičnosti a stylové aktuálnosti.

Nahlédněte do fotogalerie, třeba u nás svůj nový kožený či koženkový model najdete.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články