Místo do školy na fashion week: Na podzim pofrčí rudá barva a bílé košile, jarní trendy se ukážou v holešovické elektrárně

Mercedes-Benz Prague Fashion Week představí kolekce na jaro 2024: Zářijové přehlídky zahájí návrhář Jakub Polanka
Zdroj: Se souhlasem MBPFW
Komplex elektrárny a především historická budova v pražských Holešovicíh bude dějištěm nadcházejícího podzimního týdne módy v Praze.Elektrárnu vybudovaly Elektrické podniky hlavního města Prahy v letech 1898 až 1900, primárně jako zdroj elektřiny pro provoz svých tramvajových tratí.Holešovická elektrárna byla v době svého vzniku moderní městskou velkoelektrárnou.Jarní týden módy hostilo dostihové závodiště v pražské Velké Chuchli.+ 20 fotek+ 21 fotek

Hlavním přehlídkovým prostorem podzimního Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku představujícího kolekce pro jaro a léto následující sezony bude od 1. do 4. září historická Holešovická elektrárna v Praze 7. Budovy z přelomu 19. a 20. století jsou od roku 2002 chráněny jako kulturní památka České republiky.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 03. 08. 2023 18:00

Nabitý program týdne módy odstartuje v pátek 1. září přehlídkou návrháře Jakuba Polanky. Ten stojí například za nejobletovanějším modelem z letošního ročníku karlovarského filmového festivalu - pivními šaty Ani Geislerové.

Absolvent pražské UMPRUM a pařížského Institutu Français de la Mode a jeden z nejznámějších současných českých návrhářů odstartuje pražský týden módy svou kolekcí pro jaro a léto 2024 v pátek večer.

„Podzimní edici MBPFW zahájí přehlídka návrháře Jakuba Polanky. V rámci dalších přehlídkových dní se vedle samostatných autorských přehlídek návrhářů Tobiase Schuberta, Vandy Jandy a Tomáše Němce mohou návštěvníci těšit také na společný blok přehlídek návrhářek Denisy Dovaly a Lucie Kürthi, která se MBPFW účastní poprvé,” uvádí k programu Lukáš Loskot, CEO Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku.

V kulisách elektrárny i luxusního hotelu v centru Prahy

Další dny přinesou známá jména i nové tváře, chybět nebude tradiční přehlídka studentské tvorby z pražské UMPRUM a liberecké Technické univerzity. Svou novou kolekci zde představí i pravidelný účastník fashion weeku, slovenský návrhář žijící v Praze Michael Kováčik. Vlastní značku charakteristickou jednoduchostí, minimalismem a elegancí založil v roce 2013. „Spojuji pohodlí a ženskost a je pro mě velice důležité, aby byly kolekce nadčasové a nepodléhaly módním trendům,“ říká ke své tvorbě slovenský návrhář, jehož nejnovější modely si budete moci prohlédnout třetí přehlídkový den.

“Na prezentaci nové kolekce návrháře Michaela Kováčika se mohou návštěvníci těšit v neděli 3. září od 21 hod. v hotelu Andaz Prague. V rámci podpory mladých talentů uvede na podzimním MBPFW svou novou kolekci také letošní vítěz soutěže VAN GRAAF Junior Talent Jan Smejkal ve společném bloku s návrhářkou Dominikou Kozákovou. Své kolekce také představí studenti z Ateliéru módní tvorby - UMPRUM a Technické univerzity v Liberci,“ dodává k nabitému programu nadcházejícího módního týdne jeho generální ředitel.

Ze závodiště v Chuchli do holešovické industriální perly

Jarní přehlídkový maraton MBPFW proběhl v podobně nevšedních kulisách - v prostorách dostihového závodiště v pražské Velké Chuchli a nenechala si jej ujít řada známých tváří, mezi nimi Emma Smetana a Jordan Haj, Nicol Moravcová, herečka Kateřina Kaira Hrachovcová  či prezidentka soutěže Miss České republiky a modelka Taťána Makarenko.

Chystáte se seznámit se současnou návrhářskou tvorbou na vlastní kůži nebo zvědavě prahnete po inspiraci pro nadcházející jarní a letní sezonu? Nenechte si tedy pražský fashion week plný domácí módní inspirací ujít, odstartuje už 1. září. Vstupenky na módní akci podzimu jsou již v prodeji a lze je pořídit na GoOut.net.

Unikátní prostory vybrané pro kulisy podzimní edice módního týdne si můžete prohlédnout v naší fotogalerii, stejně jako připomínky přehlídek a návrhářské tvorby z jarního týdne módy v Praze.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články