Maxi sukně pro ženy všech velikostí: Malé dámy ocení splývavý materiál či zavinovací efekt, pro plus size se hodí jemné vzory

Maxi sukně pro ženy všech velikostí: Malé dámy ocení splývavý materiál či zavinovací efekt, pro plus size se hodí jemné vzory
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/ koláž: Lifee
V setu s crop topem. Ukázková varianta aktuálního trendu. (Chancery, 2 590 Kč)Lněný mteriál a široká silueta. Ideální pro letní outfit. (Oysho,1 599 Kč)Klasický áčkový střih v neutrálním tónu béžové. Základ pro elegantní letní kombinace. (COS, 3990 Kč)Pro vyšší postavu. Řada s přídomkem Tall disponuje pár centimetry v délce navíc. (Only Tall, 699 Kč)+ 26 fotek+ 27 fotek

Léto je sice mnohem víc nakloněno její kratičké sestřičce v délce mini, sukně ke kotníkům ale rozhodně nezahálí ani v horkých měsících. Naopak, umí se do letního šatníku plnohodnotně zapojit po celý rok. A to hned na mnoha frontách.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 27. 07. 2023 08:00

Dokazují to jarní i letní kolekce. Maxi sukním, či jejich o fous kratším variantám v délce midi, jednoznačně patří mnoho módní pozornosti i teď, v nejteplejších dnech v roce. Už když se objevovaly na přehlídkách z přelomu roku a předjaří, které jsou vždy předzvěstí nadcházející módní vlny, bylo jasné, že jejich obliba s létem rozhodně neopadne.

Mini nebo maxi, letní móda je nakloněna extrémům

Balancujeme na hraně dvou extrémů. Zatímco na jedné straně podléháme micro mini délkám sukní i topů kryjících opravdu minimum kůže či transparentním materiálům odhalujícím téměř vše, druhým výrazným směrem, kterým se aktuální móda ubírá, je naprostý opak, tedy využívání maxima materiálu. A tomu jdou dlouhé sukně či délky ke kotníkům i v podobě vzdušných šatů, kaftanů či kimonových kompletů jednoznačně naproti.

Denim na čas střídají vzdušnější materiály

Zatímco na jaře módní svět ovládaly poněkud jednotvárně maxi sukně z džínoviny, které odlišovaly modelace střihů, asymetrie či patchworkové skládačky z různých odstínů v jeden maxi celek, léto se přiklání k univerzálnějším lehounkým sukním, kterým je předurčena úspěšná kariéra na mnohem širší části ženské populace. Pak stačí jednoduché body, tílko, případně další vrstva v podobě krátké vestičky či bundy do pasu a letní hit je kompletní.

Maxi délky nemusí zatracovat ani ženy menšího vzůstu

Bez ohledu na pohnutky, podle kterých si módní výstřelky pořizujeme a nosíme, maxi sukně se řadí k takovým položkám na našem módním nákupním seznamu, které se neřídí ani přehnaně aktuálním zadáním, ani tělesnými proporcemi své nositelky. Sluší totiž při správném výběru takřka každé postavě. Na co si ale dávat pozor, když je do šatníku zařazujeme? 

Ani ženy menšího vzrůstu si je navzdory radám, které strhávají maxi sukně jako kousek, který ubírá centimetry, nemusí odpírat. Úspěch v takovém případě nositelkám maxi sukní zaručí modely z prodyšnějších vzdušných a splývavých materiálů, od věci nejsou ani vyšší podpatky.

Rozevláté střihy a vzdušně materiály sluší plus size tvarům

Jste-li bujnějších tvarů, také nejste z klubu nositelek maxi sukní nutně vyřazeny. I zde platí volit měkčí, lehčí a splývavější materiály, vyhýbat se plošným výšivkám či příliš výrazným vzorům a kombinovat je s jednoduchými horními díly či vrstvit s prodlouženými kousky. Kouzlo rozevláté siluety sahající až ke kotníkům by si ale (minimálně teď v létě) neměla odpírat žádná žena.

Zaujal vás trend maxisukní? Vyberte si tu svou v přiložené fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články