Šátky jsou zpět: Další z trendů devadesátek se právě nosí jako crop top nebo maxisukně

Šátky jsou zpět: Další z trendů devadesátek se právě nosí jako crop top nebo maxisukně
Zdroj: Oficiální materiály prodejce
Uvázat šátek jako crop top? Se správně zvoleným modelem žádný problém.Perfektně se k tomu bude hodit lněný šátek, Mango, 599 Kč.Čtvercový tvar přeložte napůl a noste také jako crop top.Hladký šátek s geometrickými vzory. (Zara, 299 Kč)+ 25 fotek+ 26 fotek

“Devadesátky” útočí na současné trendy v mnoha ohledech. Jedním z dalších výrazných prvků, které z nich čerpají a stylově proplouvají do aktuální sezony, jsou šátky. A rozhodně nemusí jít jen o doplněk, který nosíte nonšelantně přehozený kolem ramen. Ukážeme vám, jak ze šátku vytvořit top nebo čelenku...

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 20. 07. 2023 08:00

Nejde o novátorství, znovuobjevené kouzlo šátkových doplňků má v módě své místo po mnohá desetiletí. Jen se letos vrací mezi trendy hned v mnoha inspirativních možnostech, jak je využít. A detailem kolem krku to jenom začíná.

Módní hra se čtverci a obdélníky

Léto je totiž jako stvořené pro kreativitu, a tu můžete při využití vašeho nového lehoučkého šátku využít naplno. Vedle obligátních úvazů do vlasů ve formě čelenky nebo jiné pokrývky hlavy, elegantních uzlů ovíjejících šíji či v lehkém složení kryjícím ramena před sluncem můžete právě teď kouzlo hry s uzly a leskem lehoučkého materiálu klasického čtvercového či obdélníkového rozměru zapojit i na poli crop topů. Letní atmosféru pak vykouzlíte v kombinaci s vysoce střiženými šortkami v retro stylu nebo maxisukní, holiday efekt ale zaručuje už samotný šátkový prvek využitý jako konkrétní kousek oděvu.

Opomínat nesmíme ani rozměrnější druhy šátků. Těm odjakživa přísluší proměnit se v sukni nebo dokonce šaty. Obligátní pareo tak nemusíte šetřit jen na několik týdnu dovolené, najděte mu prostor i v každodenním letním šatníku a dny, které strávíte takto oděné i mimo váš prázdninový turnus, vám dovolenkovou atmosféru lehce navodí a prodlouží.

K bílé košili i k džínovým šortkám, vždy na jedničku

A jak šátky všech druhů jednoduše zapojit do běžného šatníku? Zkuste je kombinovat s dalšími klasickými kousky, ovázat si sukni z šátku ke klasické bílé košili, sahat po šátkových topech v kombinaci s džínovinou a doplňky z šátků nosit na všechny možné způsoby.

Jakmile se ochladí, najdete jim opět místo zpět ve vaší rozhalence blůzy, větším modelům dopřejete přes zimu zasloužený odpočinek a můžete se těšit, že jim to s vámi stejně parádně bude slušet i napřeskok. Šátky totiž patří k nejuniverzálnějším módním atributům, kterým najdete prostor ve vaší skříni, ať už je v módě cokoliv. A až se ochladí, na scénu se vrátí jejich těžší a hřejivější varianty.

Více o tom, jak nosit šátky podle nejnovějších trendů, najdete v naší fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články