Nestárnoucí trend léta: Modrobílé proužky. Topy, šaty, sukně i doplňky od 299 Kč pro každou ženu i postavu

Nestárnoucí trend léta: Modrobílé proužky. Topy, šaty, sukně i doplňky od 299 Kč pro každou ženu i postavu
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/ koláž: Lifee
Crop top (Stradivarius, 299 Kč)Zkrácený top (Reserved, 459 Kč)Zkrácené triko s dlouhými rukávy (Gina Tricot, 590 Kč)Námořnické tričko (Gant, 1 490 Kč)+ 15 fotek+ 16 fotek

Ať už se rozhodnete pro šaty, šortky nebo jen klobouček, modré proužky jako nesmrtelný vzor kralující letním kouskům dodají každému outfitu, které obsadí, prázdninovou atmosféru. A navíc rozhodně neplatí poučka, která by je některým typům postavy zakazovala. Tahle modrobílá klasika sluší jednoduše všem!

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 17. 07. 2023 15:00

Trvalé. To je jejich nejsilnější přízvisko. Proužky totiž z módy opravdu nevychází, a není to prázdná fráze. Najdou si místo v jakékoliv době. A to jasně dokazuje jejich neochvějnou pozici slušivého, líbivého a skvělého vzoru pro všechny. A právě letní móda je pro ně doslova jako stvořená.

Modrobílé proužky definují letní atmosféru a své o tom ví i módní tvůrci, kteří jim i letos dopřáli dostatek prostoru v aktuálních kolekcích. Vzpomeňte na roztomilé minišaty Loewe nebo nápadné maxipruhy na korzetových šatech Caroliny Herrery. Věrnost ale s klidem zachovejte i těm nejzákladnějším, tenkým modrobílým dezénům s přímočarou optikou.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený CAROLINA HERRERA (@carolinaherrera)

Prázdninová atmosféra, ať jste kdekoliv

U bazénu, na pláži nebo zpátky ve městě a v kanceláři, ať už se rozhodnete obléci je kamkoliv, proužky vždy budou jasně patřičným letním prvkem. Navíc tak slušivým. Nosit je lze v horizontálním i vertikálním ložení a ani efektní osově vychýlené vzorování nesmí zůstat opomíjeno. Aktuálně patří k extravagantní alternativě pruhovaných kousků a sluší náramně.

Námořnický styl, jo ho ho!

Svým vzhledem odjakživa evokují námořnický look úzce spjatý s létem a jejich kouzlo rychle pochopila i Coco Chanel, která jej hojně využívala a svým způsobem usadila tento módní prvek jako jeden z neochvějných pilířů ryze ženského stylu. Proužky námořnického trička patří také k dalšímu návrhářskému jménu - nedovedeme si bez nich představit ani avantgardního francouzského tvůrce Jeana-Paula Gaultiera. Ale i kdyby se jim hvězdy a odborníci vyhýbali, proužky by si cestu do šatníku milionů žen po celém světě jistě našly i bez přičinění zvučných jmen.

Jeden kousek s pruhy nikdy nestačí

A jak s nimi naložit tím nejaktuálnějším způsobem? Pořiďte si klasické proužkované tričko. Samozřejmě, že už ve skříni takové máte a jistě nebude jen jedno. Letos ale významně zkraťte jeho klasickou délku. A zařaďte do šatníku crop top. I kdyby na něj mělo dojít při vrstvení přes další kousky, roztomile dívčí prvek tohoto typu si nemůžete nechat ujít.

Na dalších pozicích nepostradatelných pruhovaných dílů vaší módní skládačky stojí košile. Může jít o zcela klasický pánský střih, zajímavě ale vypadají i ty, kterým dopřáli tvůrci více ženskosti, v prodloužené délce, výraznějších manžetách a kombinaci směru samotného vzoru. K bílým kalhotám či šortkám, jen tak rozevřená i jako elegantní svrchní vrstva s uzlem v pase, vždy oživí každý letní model po svém.

A zapomenout nesmíme ani na doplňky. Proužkovaný klobouk s širokou krempou (Nejlepší klobouky a fascinátory z korunovace krále Karla III.), šátek do vlasů či kolem krku nebo plážová kabela s pořádně nápadnými pruhy? Je jich všude dost, rozhlédněte se a vyberte si přesně ty, které právě potřebujete, nebo jen toužíte dodat šatníku ještě výraznější prázdninový akcent.

Nesmrtelná proužkovaná móda s nádechem nejaktuálnějších trendů. Tak tu najdete v naší fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články