Nejlepší klobouky a fascinátory z korunovace krále Karla III.: Pippa Middleton v něžné žluté, Katy Perry i královna Letizia v růžové

Nejlepší klobouky a fascinátory z korunovace krále Karla III.: Pippa Middleton v něžné žluté, Katy Perry i královna Letizia v růžové
Zdroj: Profimedia/Justin Ng/UPPA/Avalon/koláž Lifee
Vždy dokonalá Pippa Middleton v nepřehlédnutelném odstínu žluté. Šaty typu blazeru s rozšířenou siluetou doplnila o rafinovaný klobouček s vrstveným plisovaným tylem. Její bratr James okoukal líbivý odstín při volbě vesty.Vnučka královny Alžběty II. Zara Tindall při příchodu do Westminsteru nešetřila úsměvy. Její elegantní vzhled doladil také propracovaný klobouček zdobený stuhami a peřím.Královna Letizia dorazila do Westminsteru v perfektně sladěném růžovém kostýmku s pouzdrovou sukní, který doladila nepřehlédnutelným kloboukem a růžovými doplňky.Bývalá dvorní dáma, Lady Susan Hussey, doplnila taftový kostým barevně sladěným toka kloboukem s pírky.+ 9 fotek+ 10 fotek

Davy přihlížejících, které dorazily na sobotní korunovaci krále Karla III., oslnili hosté mimo jiné i přehlídkou nepřehlédnutelných pokrývek hlavy. Členky královské rodiny, hlavy států a jejich protějšky i řada známých osobností si nenechala ujít příležitost vyladit svůj slavnostní vzhled do posledního detailu.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 06. 05. 2023 15:37

Sestra princezny z Walesu Pippa (39), která do Westminsteru dorazila po boku bratra Jamese (36) a zbytku rodiny Middletonových, předvedla něžnou vanilkově žlutou, do níž sladila stroze elegantní šaty s prvky blazeru od Claire Mischevani a klobouček se širší krempou a plisovanými prvky. Podnikatel James Middleton pak zvolil vestičku ve stejném tónu.

Matka Kate, Pippy a Jamese Carole Middleton (68) pak zvolila pro slavnostní příležitost šaty v barvě královské modři, které doladila jednoduchou čelenkou.

Vnučka královny Alžběty II. předvedla výraznou stuhu a peří

Také další členka královské rodiny, známá jezdkyně a olympionička Zara Tindall (41), zvolila pro korunovační ceremonii modrou barvu. Dcera královy sestry, princezny Anny (72), ale sáhla po světlejším odstínu blankytné. Její modro-bílé šaty šité speciálně pro tuto příležitost pocházejí z dílny Laury Green. Ani Zaře nemohl v sobotní poledne chybět vyumělkovaný klobouček se stuhou a péřovými detaily, kterým slavnostní outfit doladila. 

Mezi stovkami hostů se objevila i bývalá dvorní dáma zesnulé královny Alžběty II., Lady Susan Hussey (84). Elegantní taftový kostýmek doplněný náhrdelníkem ze tří řad perel doladila pevným kloboučkem modré barvy ozdobeným pírky v rubínové barvě, který skvěle korespondoval s odlesky taftu.

Ležérní šaty Samanthy Cameron pozdvihl rudý fascinátor

Manželka Davida Camerona (56) Samantha (52) doprovodila svého muže na korunovaci ve vzdušných květovaných šatech a spolu se světlou kabelkou i střevíčky působila poněkud lehkomyslně. Slavnostní ráz ale modelu dodal klobouček typu fascinátor vyvedený ve výrazné rudé barvě. 

Královna Letizia jako dokonalá dáma v růžové

Na slavnostní kreace mohli být patřičně hrdí i zahraniční hosté. Španělská královna Letizia (50) zůstala věrná své pověsti dokonale oblečené aristokratky a do Westminsteru dorazila v šik růžovém kostýmku s výšivkami a volánkem, úhledný drdol pak ukryla pod vskutku nepřehlédnutelný klobouk se širokou krempou zdobený růžovým krajkovým závojíčkem. Elegantní dámě proslulé vytříbeným stylem nechyběly ani dokonale sladěné rukavičky.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články