Korunovace krále Karla III.: Zlatem vyšívaná róba královny Camilly, Kate Middleton v bílých šatech od McQueena

Královna Camilla i Kate Middleton na korunovaci krále Karla III. oblékly bílé róby doplněné šperky od Alžběty II. i Diany
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Příjezd královského páru do Westminsterského opatství. Královna Camilla oblékla bílé šaty se zlatým vyšíváním od oblíbeného návrháře princezny Diany Bruce Oldfielda.Královna Camilla miluje bílou barvu, která se k tak slavnostní příležitosti skvěle hodí. Její krk zdobil náhrdelník, který měla na korunovaci i královna Alžběta II. + 9 fotek+ 10 fotek

Westminsterské opatství v sobotu přivítalo stovky hostů, mezi nimiž nepřehlédnutelně zářily dvě důležité dámy britské monarchie. Po boku krále Karla III. (74) to byla královna Camilla (75), která oblékla zlatem vyšívané šaty. Neméně pohledů pak ve slonovinové róbě poutala princezna Kate Middleton (41), manželka budoucího vladaře Williama (40). Podívejte se na jejich korunovační outfity.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 06. 05. 2023 13:28

Na korunovaci krále Karla III. dostalo pozvánku zhruba 2 tisíce hostů, čímž se stala skromnější než ta, kterou zažila v roce 1953 Alžběta II. Tehdy bylo na slavnostní akt pozváno zhruba 8000 hostů. Poprvé v historii ovšem na letošní korunovaci dorazili monarchové z jiných států.

Královna Camilla v bílo-zlaté kombinaci

Královna Camilla dorazila do Westminsterského opatství ve velkolepých bílých šatech se zlatou výšivkou. Bílá barva symbolizuje nevinnost, čistotu a osvobození. Šaty vytvořil návrhář Bruce Oldfield, který s královskou rodinou spolupracuje často a byl i oblíbeným tvůrcem princezny Diany.

Camillu zdobil korunovační náhrdelník vyrobený pro královnu Viktorii v roce 1858. Skládá se z briliantových diamantů a v minulosti zdobil například královnu Alexandru v roce 1902, královnu Marii v roce 1911 i královnu Alžbětu v roce 1937. Na vlastní korunovaci jej v roce 1953 měla i královna Alžběta II. 

Princezna z Walesu zvolila také bílou barvu

Také Kate Middleton přišla do Westminsterského opatství v oslnivých hedvábných slonovinových šatech od Alexandra McQueena. Róbu zdobily výšivky znázorňující anglickou růži, velšský narcis, irský trojlístek a skotský bodlák, tedy symboly čtyř národů Velké Británie. Alexander McQueen tak doprovází princeznu z Walesu při všech významných milnících v jejím životě. Šaty od oblíbeného návrháře měla na svatbě s Williamem i na křtech svých tří dětí.

Róbu Kate Middleton v sobotu zakrývalo slavnostní roucho v červeno-modré kombinaci, které si vyžádal sám král Karel III. I princ William ho měl přes uniformu.

Kate vzdala svými šperky hold matce i babičce prince Williama. Diamantové náušnice s perlami měla zapůjčené ze šperkovnice princezny Diany, náhrdelník byl pak darem pro královnu Alžbětu II. od jejího otce.

Namísto korunky zvolila Kate čelenku od Jess Collett a Alexandra McQueena s krystaly a trojrozměrnými listy.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články