Princ William slaví 40. narozeniny: Pamatujete dobu, kdy měl ještě plno vlasů?

Princ William
Zdroj: Profimedia.cz/Showpix/Koláž Lifee
Princ William (vpravo) s bratrem Harrym a maminkou princeznou Dianou. Po blonďatém princi šílel celý svět. Princ William byl idolem mnoha žen a dívek po celém světě. Svou životní lásku Kate Middleton poznal na univerzitě v St. Andrews.+ 8 fotek+ 9 fotek

Princ William oslavuje 21. června 40. narozeniny a vy se s námi můžete společně podívat na to, jak se v průběhu let měnil a přečíst si, jak mu jeho rodina k narozeninám popřála.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 21. 06. 2022 12:49

V pořadí druhý dědic britského trůnu slaví jubileum. Jeho královská Výsost vévoda z Cambridge, celým jménem princ William Arthur Philip Louis má dnes 40. narozeniny.

Narozeninová přání od královské rodiny

„Přejeme Vévodovi z Cambridge šťastné 40. narozeniny! Prolistujte si všechny dekády,“ uvádí instagramový profil prince Charlese a jeho manželky Camilly. Na snímcích, které vidíte níže, najdete sérii fotek otce a syna, kteří by se měli oba postupně vystřídat na britském trůnu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Clarence House (@clarencehouse)

Veřejného přání se William dočkal i od své babičky, královny Alžběty II. Ta dokonce v příspěvku na sociální síti uvedla váhu jejího vnuka při narození.

„Všechno nejlepší princi Williamovi k jeho 40. narozeninám. Princ William Arthur Philip Louis je nejstarším synem prince z Walesu a Diany, princezny z Walesu. Narodil se 21. června 1982 ve 21:03 v nemocnici svaté Mary v Paddingtonu. Oznámení Buckinghamského paláce tehdy uvedlo, že porodní váha byla 3,21 kg,“ píše se v narozeninovém příspěvku, ke kterému je přidaných několik fotek babičky s vnukem.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený The Royal Family (@theroyalfamily)

Členové britské královské rodiny tradičně získávají vyšší vojenské hodnosti při dosažení významných životních milníku, tudíž se očekává, že by mohla královna Alžběta II. svého vnuka v tento den povýšit.

Vévoda z Cambridge je už 11 let v manželství s Kate Middleton, se kterou má tři děti. Jako první se jim před 8 lety narodil princ George, poté přišla na svět princezna Charlotte (7) a nejmladším členem jejich rodiny je princ Louis (4).

Charitativní odkaz po princezně Dianě

William aktuálně uvedl v časopise Big Issue, že se po vzoru své matky, zesnulé princezny Diany, hodlá také věnovat silnému tématu lidí bez domova. Právě tento časopis prodávají bezdomovci, pro které je to určitý způsob výdělku. „Bylo mi 11, když jsem poprvé navštívil neziskovou organizaci Passage Charity s mou matkou a od té doby ve mně otázka bezdomovectví uvízla a rozhodl jsem se za ni bojovat. Vždy jsem věřil v to, že mohu ze své pozice pomoci přivést více pozornosti a pomoci k lidem, kteří jsou v nesnázích. Zavazuji se, že na tento řešitelný problém budu upozorňovat nejen dnes, ale i v následujících měsících a letech,“ uvedl na oficiálním profilu vévody a vévodkyně z Cambridge.

A vy se nyní v galerii můžete podívat na to, jak šel čas s princem Williamem, který okouzlil celý svět svým srdečným úsměvem a v mládí i hustou blonďatou kšticí.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články