Princezna Charlotte slaví 7. narozeniny: Roztomilá dcerka Kate a Williama má i svou divokou stránku

Princezna Charlotte slaví 7. narozeniny.
Zdroj: Profimedia
Princ William s vévodkyní Kate a jejich dětmi, princem Georgem a princeznou CharlotteNové snímky roztomilé Charlotte pořídila vévodkyně Kate. Princezna Charlotte slaví 7. narozeniny.Charlotte má vybrané chování a podle lidí, se kterými přišla do kontaktu, je velmi roztomilá.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Princezna Charlotte, prostřední potomek vévodkyně Kate a prince Williama, slaví v pondělí sedmé narozeniny. Jak čtvrté následnici britského trůnu říkají rodiče, co ji spojuje s princeznou Dianou a čím to, že tolik okouzlila svět?

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 02. 05. 2022 09:30

Zdá se to jako včera, kdy se Kate nechala vyfotit s malou Charlotte v náručí při odchodu z porodnice. Přitom od té doby uplynulo už sedm let.

Na oficiálních akcích se zatím princeznička neobjevuje tak často, jako její starší bratr George (8). Když už se ale někde objeví, dává o sobě vědět nejen úsměvy, ale klidně na fotografy vyplázne jazyk. I když se toto chování pro šlechtičnu nehodí, získala si Charlotte svou bezprostředností ještě větší obdiv. Co dalšího jste o ní možná nevěděli?

Spojení Charlotte s princeznou Dianou

Ač se narodila mnoho let po tragickém smrti své babičky, Charlotte moc dobře ví, jak princezna Diana chybí jejímu otci. Loni proto napsala babičce ke Dni matek přáníčko. „Myslím na tebe na Den matek. Moc tě miluji a tatínkovi velmi chybíš,“ stálo v dopise, který Kensingtonský palác zveřejnil na Instagramu. 

Princ William promluvil o své matce v dokumentu Diana, Our Mother: Her Life and Legacy v roce 2017, kde zmínil i své dvě děti. Máme v domě mnoho jejích fotek a často o ní mluvíme. Je to těžké, protože Kate ji neznala, tak moc detailů předat nemůže. Tudíž když uspávám George a Charlotte, mluvím o ní a připomínám jim, že mají dvě babičky. Je důležité, aby věděli, že tu byla a jaká byla,“ uvedl v něm. 

Do školy chodí Charlotte s bratrem Georgem

Školní docházku započala Charlotte v září 2019, kdy se připojila  ke staršímu bratrovi Georgovi na Thomas’s Battersea Prep School v Londýně. Ve škole je zapsaná pod jménem Charlotte Cambridge. Vzdělání na této instituci vyjde podle zahraničních médií ročně na necelých 700 tisíc korun a budova se nachází nedaleko Kensingtonského paláce. 

Nejmladší ze sourozenců, čtyřletý princ Louis, zatím navštěvuje školku Willcocks Nursery, ta také stojí poblíž Kensingtonského paláce, a letos by se měl přidat ke svým sourozencům. V zahraničních médiích se ovšem spekuluje o stěhování rodiny prince Williama a Kate do Berkshire, tudíž by všechny děti přešly do školy v místě bydliště. 

Roztomilé přezdívky od rodičů

Celé jméno malé princezny je Charlotte Elizabeth Diana. Ve svém jménu tak vzdává hold jak své babičce, tak i prababičce. V roce 2019 se pro magazín Vanity Fair zmínila vévodkyně Kate o tom, že dceři říkají Lottie, což je častá přezdívka pro dívky jejího jména.

O pár měsíců později ve videu na oficiálním profilu královského páru zazněla další přezdívka, a to z úst prince Williama, který svou dceru tituloval jménem Mignonette. Podle serveru HuffPost jde o francouzskou přezdívku, která v překladu znamená malá, sladká, půvabná či jemná. 

Charlotte má i svou divokou stránku

V magazínu People se před lety objevila zpráva, že se vévodkyně Kate na narozeninách královny Alžběty II. svěřila, že je Charlotte velice roztomilá, ale má i svou divokou stránku. Stejnému listu se později donesla zpráva z nejmenovaného zdroje, že je princezna velmi sebevědomá a nebojí se mluvit. „Je tak zdvořilá, ale také zábavná a energická. Má krásné způsoby,“ zaznělo v článku.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články