Princezna Charlotte: Nejsledovanější slečna Británie má ostrý jazýček a miluje syrový hrášek

Princezna Charlotte: Nejsledovanější slečna Británie má ostrý jazýček a miluje syrový hrášek
Zdroj: Showpix
Své bratry Charlotte miluje, ale také jim umí dát pěkně zabrat, když nedělají to, co chce ona. Zde na snímku s novorozeným Louisem.Lottie se jako družička objevila už na nejedné svatbě a pořádně si to užívá. Naposledy pomáhala oddat princeznu Eugenii.
S bráchou Georgem mají skvělý vztah, ve kterém je ona ten kápo.
+ 4 fotky+ 5 fotek

Princezna Charlotte, prostřední ze tří dětí prince Williama (38) a jeho manželky Kate Middleton (39), letos oslavila šesté narozeniny. Ač z ní pravděpodobně nikdy nebude britská královna, ve světě se určitě neztratí. Prozradíme vám hned deset důvodů, jak je přinesly webové stránky magazínu Hello!.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 30. 05. 2021 09:00

Ač je mezi svými dvěma bratry jedinou dívkou, podle Kate je zřejmé, kdo je doma šéfem. Zpucovat se roztomilá brunetka nezdráhá nejen sourozence - prince George (7) a Louise (3), ale i budoucího britského krále Williama. Poddaní ji nicméně milují. A mají k tomu hned několik důvodů. Považte sami!

Královnina favoritka

Ve Velké Británii se veřejně šušká, že malá Charlotte je nejoblíbenějším pravnoučetem samotné královny. Obě dámy jsou si totiž nejen vzhledově velmi podobné, ale pojí je i láska ke koním. Charlotte poprvé seděla na poníkovi už v 17 měsících! Když Alžbětě II. (95) v dubnu zemřel dlouholetý manžel, princ Philip (99), našla největší útěchu právě ve společnosti rozpustilé pravnučky.

"Zatímco Philip miloval miminka, královna vyhledává společnost spíše starších dětí. Zvlášť pokud je může učit jezdit na koni. Takže milovnice poníků Charlotte byla vždycky její favoritkou," prozradila deníku The Sun expertka na královskou rodinu Ingrid Seward. "Když se Charlotte narodila, královna nemohla dojetím ani promluvit. Takovou radost měla z toho, že je to holka," dodává Seward.

Roztomilá přezdívka

I když svět zná malou princeznu pod jejím křestním jménem Charlotte, rodiče ji oslovují láskyplně Lottie. A princ William má pro dcerušku ještě jiné jméno - Mignonette, odvozené nejspíš od francouzského výrazu mignon, tedy roztomilý.

Rodilá sportovkyně

Charlotte rozhodně nebude způsobná dívka, která by nehnutě seděla v koutě a vyšívala. Ostatně do dokazuje nejen její vášeň pro koně, ale i nejrůznější sportovní aktivity. "Charlotte miluje gymnastiku. Už zvládne udělat hvězdu, stojku a další," pochlubila se maminka Kate.

Vytříbený smysl pro humor

Ač svázaná mnoha pravidly královské rodiny, která většinou svědomitě dodržuje, je Lottie stále jen dítě. Navíc dítě s vlastním názorem. Během královské regaty v roce 2019 například namísto pozdravu vyplázla na fanoušky jazyk.

A servítky si nebere ani v jiných situacích. "Kdykoli se jí zeptáte, kolik jí je let, odpovídá, že šestnáct a už si může dělat, co chce," prozradil princ William.

Malá zahradnice

Zatímco s královnou pojí malou rošťandu nadšení pro jezdectví, s babičkou Carole Middleton (66) opečovává zahrádku. "Když sázím kytky, každé z vnoučat vždycky dostane vlastní lopatku a květináč. Získají tím nejen lásku k přírodě, ale mohou se i legálně zabahnit," uvedla Carole pro Saga Magazine.

Mluví španělsky

Malá Lottie začíná pomalu ovládat cizí jazyky. A to hlavně zásluhou španělské chůvy Maríi Teresy Turrion Borrallo, která princezničku učí svůj rodný jazyk. Podle nejmenovaného zdroje magazínu People hovoří Charlotte naprosto bezprostředně, plynule a hlavně pořád.

Jí hrášek rovnou ze záhonu

Ano, je to tak! Čtvrtá následnice britského trůnu nepohrdne chutnou svačinkou v podobě hrášku, který si utrhne přímo ze záhonu. "Často beru vnoučata k sobě na zahradu, kde hodiny ozobávají hrášek," přiznala Charlottina nevlastní babička Camilla (73), vévodkyně z Cornwallu.

Vaří pro maminku

Jak přiznala Kate Middleton, všechny její děti se s oblibou motají v kuchyni. A spíš než pomáhat chtějí samy vařit, nejlépe pro maminku. Nedávno jí například připravily těstoviny se sýrovou omáčkou, ale zvládnou i salát či nádivku.

Slabost pro jednorožce

Stejně jako většina holčiček v jejím věku i Charlotte miluje jednorožce. Potvrdil to ostatně sám princ William. A tak není divu, že mladá dáma chodí do školy s klíčenkou s jednorožcem a na pólo nedávno vynesla kabelku se stejným motivem.

První veřejný projev

Během oficiální návštěvy Kanady v září 2016 pronesla tehdy šestnáctiměsíční Charlotte první slůvka na veřejnosti. Když spatřila nafukovací balonky, nadšeně se k nim rozběhla a zvolala: "Pop!" Tátu Williama o pár dní později oslovila "Dada".

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články