Korunovace krále Karla III.: Eva Pavlová v šeříkové róbě od Beaty Rajské a klobouku české výroby

Korunovace krále Karla III.: Eva Pavlová v šeříkové róbě od Beaty Rajské a klobouku české výroby
Zdroj: Profimedia, oficiální fotografie Pražského hradu/koláž Lifee

První dáma České republiky Eva Pavlová (58) nesměla se svým manželem Petrem (61) chybět na sobotní korunovaci britského krále Karla III. Podle CNN Prima News vynesla fialové šaty s pelerínou šeříkové barvy od módní návrhářky Beaty Rajské. Róbu pak doplnila fialovým kloboukem české výroby a prezident se s chotí sladil barvou kravaty.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 06. 05. 2023 12:38

Eva Pavlová se do poslední chvíle zdráhala uvést autory svého outfitu. Teď už víme, že model vhodný pro korunovaci britského krále Karla III. pomáhala první dámě sladit módní poradkyně a lektorka Lenka Bernardes da Silva, jak uvedlo CNN Prima News.

Eva Pavlová v šatech od Beaty Rajské

Česká první dáma tak v Londýně zazářila ve fialových šatech barvy šeříku z dílny české módní návrhářky Beaty Rajské. Ta si korunovaci také nenechala ujít a těší se z důstojné reprezentace českého prezidentského páru.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Petr Pavel (@prezident_pavel)

Chybět Evě Pavlové pochopitelně nesměla ani pokrývka hlavy, která je podle blízké rodinné přítelkyně královské rodiny, výživové poradkyně Gabriely Peacock, nezbytnou součástí dress codu sobotní výjimečné společenské události. Stejně jako silonky nebo délka sukně alespoň po kolena, jak se nechala slyšet už v ranním živém televizním rozhovoru.

Klobouk v barvě šatů vytvořila pro Evu Pavlovou česká modistka Jolana Kotábová a ctí tradici, která se na britských ostrovech po generace dědí. O šperky se postaral český zlatník Kadaník a střevíčky v nude odstínu jsou rakouské značky Högl. Luxusní ručně vyšívaná kabelka v barvě kostýmku je potom dílem české značky Elega bags, jejíž tváří je herečka Dana Morávková.

Outfit na korunovaci Karla III. jako velké tajemství

Pavlová přitom informace o svém outfitu do poslední chvíle tajila. Serveru Extra.cz pouze sdělila, že médiím nic nevyzradí ani její nejbližší. „Nepovím, je to tajemství, ale těším se. Ani brož neprozradím. Jedině, že by to prozradili tvůrci, ale zatím jsem to nikomu neřekla,“ usmívala se první dáma tajuplně jen pár hodin před korunovací.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články