Chameleon Eva Pavlová: Na inauguraci vystřídala už dvoje šaty, při ceremoniálu vsadila na fuchsiovou

Chameleon Eva Pavlová: Na inauguraci vystřídala už dvoje šaty, při ceremoniálu vsadila na fuchsiovou
Zdroj: Profimedia
Inaugurace Petra Pavla ve Vladislavském sále Pražského hradu.První dáma Eva Pavlová překvapila fuchsiovým outfitem.Komplet saka, sukně a peleríny pochází z dílny dvorní návrhářky a stylistky Evy Pavlové Štěpánky Pivcové.Eva Pavlová zaujala také originální broží a náušnicemi od mladé české designérky Evy Růžičkové.+ 4 fotky+ 5 fotek

O velké překvapení stran módy se na čtvrteční inauguraci prezidenta Petra Pavla postarala nová první dáma. Eva Pavlová dorazila na Pražský hrad v modrých šatech z dílny české návrhářky Zuzany Kubíčkové, do Vladislavského sálu však už vkročila v kompletu saka, sukně a peleríny ve fuchsiové barvě.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 09. 03. 2023 15:13

Na nádvoří Pražského hradu dorazila Eva Pavlová po boku svého manžela v barvách, které připomínaly českou trikolóru. Na sobě totiž měla červený kašmírový kabát z dílny své dvorní návrhářky Štěpánky Pivcové a modré šaty z buklé od již zmíněné Zuzany Kubíčkové, které zdobila Evina signifikantní brož s motivem květu růžového kaštanu od šperkaře Hanuše Lamra.

„Jedná se o šaty, které vznikly přímo pro příležitost inaugurace. Mají individuální úpravy na přání - zkrátila se délka, prodloužily rukávy a je jiné zpracování výstřihu. Také barva byla na přání,“ prozradila Novinkám Kubíčková.

Modrou vyměnila Eva Pavlová za fuchsiovou

Zmíněný outfit, který první dáma oblékla na oběd s odcházejícím prezidentem Milošem Zemanem a jeho ženou Ivanou, ale nebyl ve slavnostní den jejím posledním. Do Vladislavského sálu vstoupila po boku nového prezidenta Petra Pavla dáma oděná ve fuchsiovém kompletu saka, sukně a peleríny od Štěpánky Pivcové, které ozdobila výraznou broží od mladé designérky Evy Růžičkové. Náušnice pak zvolila od stejné šperkařky. Vyměnila také původní tmavé flitrové psaníčko za béžovou minikabelku, kterou opět sladila s lodičkami od Oldřicha Vojty.

Od pastelových barev k těm výrazným

Pro fuchsiovou nebo-li Viva Magentu, se první dáma nerozhodla náhodou. Podle společnosti Pantone jde o barvu roku 2023. Má vyjadřovat optimismus, radost, touhu experimentovat a vyjádřit sebe sama.

Nová první dáma dosud volila méně výrazné barvy, jako například při vyhlašování výsledků prezidentských voleb, kdy na sobě měla pastelově růžové šaty rovněž z dílny Pivcové. S nástupem do funkce se ale zřejmě Eva Pavlová inspiruje dalšími státnicemi, které hromadně sází na syté barvy.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články