Na pláži za hvězdu: Must have kousky, které unosí každá žena. Plavky, šaty i boty od 159 Kč

Na pláži za hvězdu: Must have kousky, které unosí každá žena. Plavky, šaty i boty od 159 Kč
Zdroj: Oficiální materiály prodejců / koláž: Lifee
Jednoduché vzdušné kimono. Ideální letní set vhodný na pláž i procházky rozpáleným městem. (Horní díl Lindex, 999 Kč, seženete k němu i adekvátní bermudy z totožného materiálu)Prostorná a zábavná. Typická taška tohoto léta (H&M, 399 Kč)Barvám neunikly ani doplňky. (Marks&Spencer, 899 Kč)Zábavné. Hlavní parametr trendových slunečních brýlí. Značka Loewe představila tvar květiny. K dostání za v přepočtu 8 840 Kč)+ 36 fotek+ 37 fotek

Vyrážíte na dovolenou? Ať už se chystáte za exotikou, nebo zakotvíte v tuzemsku, zkontrolujte si, zda máte sbaleno vše, co letos na pláži letí. Pokud čtete Lifee.cz pravidelně, určitě vám neuniklo, že se letos blýsknete v neonových barvách, ale i v černé a neuniknete retro vlně plné třásní, háčkování a přírodních doplňků.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 25. 06. 2023 09:00

Chcete si nejdůležitější trendy tohoto léta, které můžete předvést na pláži u moře i bazénu, zopakovat? Přinášíme vám souhrn toho nejpodstatnějšího, co by letos nemělo chybět nejen ve vašem dovolenkovém zavazadle, ale také v šatníku připraveném na letní sezonu doma.

Letí pestré barvy, neonky, ale i černá

Kouzlo barevných modelů, kterými letošní letní kolekce doslova překypují, vám jistě nemusíme dlouze představovat. Ať už jde o šaty, bikiny nebo pantofle, veškerý plážový arsenál může letos barvami doslova plýtvat. O co výraznější odstíny si vyberete, o to nepřehlédnutelnější budete. Na sluncem políbené kůži navíc tyto odstíny vyniknou ještě lépe.

Hitem aktuálních kolekcí, například v módním domě nesoucím jméno Michael Kors, razí kult celočerných plavek, jednodílná varianta podle zakladatele úspěšné značky s fanynkami po celé planetě navíc dávno není jen koupacím oděvem, ale plnohodnotným členem každé dokonalé letní garderoby a můžete s nimi zacházet jako s perfektně padnoucím body. 

Háčkované šaty či plavky sluší stejně u moře i na Mácháči

Na drink k plážovému baru nebo rovnou na procházku po kolonádě. Kousek, který využijete v letních měsících a příležitostech na mnoho způsobů - to je háčkovaná móda zahrnující šaty, topy, ale dokonce i kalhoty či bikiny. V těch, pravda, nemusíte brázdit vlny, jako součást letního outfitu nebo plážový set (vzhledem k síťování raději ne k opalování) budou ale naprosto dokonalé.

A neopomíjejte ani modely s třásněmi, čím delší, tím lépe. Skvěle se vyjímají na plážových přehozech či župáncích kimonového střihu, háčkovaných či z transparentních materiálů.

Trendy doplňky opěvují přírodní materiály

Plážové kousky skvěle doladí doplňky z přírodních materiálů, jako je dřevo, proutí, tráva apod. Náramky, náušnice, kabelky či obuv, na všech těchto detailech můžete aktuálně najít výše zmíněné přírodniny a nadchnou nejen milovnice retra. Značka Hermés přidala do své tradiční kolekce doplňků z kůže či rohoviny lakované dřevěné náramky, Jacquemus zase právě nabízí luxusní a nápadité modely šperků z listů rafie. Jednodušší cestou, jak trend přírodnin zakomponovat do vaší garderoby, aby přitom příliš nesplaskla vaše peněženka, jsou třeba supermódní dřeváky. 

Kloubouk či šátek, pokrývkám hlavy vévodí elegantní styl

Samozřejmě, že si můžete nasadit kšiltovku a určitě tím nic nezkazíte, jednoznačný cit pro současný módní směr ale prokážete jedině s nasazením patřičně extravagantního klobouku nebo uvázáním elegantního šátku. Krýt se před sluncem, to je letos, co se týče pokrývek hlavy, téměř druhořadé. Důležité je stát se nepřehlédnutelnou, i když se skrýváte pod širokánskou krempou grandiózního klobouku.

Plážové tašky preferují obří rozměry

Můžete namítat, že je prostornost jejich hlavním atributem při výběru. Letos je ale také ukázkou najaktuálnějšího trendu. Taška větších než velkých rozměrů se bude hodit nejen ke sbalení na celodenní plážové radovánky, stejně účinně zastane roli denního zavazadla i mimo přímořská letoviska. Vybírat můžete z režných kabel, modelů z přírodnin, jako je sláma nebo alespoň jejich imitací, a stranou nestojí ani sportovně stylizované tašky a kožené modely ve tvaru vaku. Důležitým kritériem je přednostně jejich velkorysý objem.

Ochranný faktor s přidanou hodnotou

Jde-li o sluneční brýle, vedle osvědčené klasiky (a s neodmyslitelným ochranným filtrem) letos můžete popustit uzdu fantazii i hravosti a oddat se koupi modelu, který zaujme naprosto nezvyklým tvarem. Nosí se srdíčka, květiny i ostře hranaté tvary. Velikostní škála také nešetří nabídkou. Od úzkých obdélníkových stylovek až po maximalistické oválné či čtvercové obroučky, které skryjí podstatnou část obličeje a v tandemu s kloboukem z vás vykouzlí "madame incognito".

Už se nemůžete dočkat, až si svůj dovolenkový šatník vyšperkujete těmi nejvyletněnějšími trendy? Inspirujte se ve fotogalerii, kde najdete 40 tipů na nejlepší nákupy na léto.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články