Trendy bikiny na léto 2023: Hitem jsou titěrné modely, vršek s dlouhým rukávem a retro potisky

Trendy bikiny na léto 2023: Hitem jsou titěrné modely, vršek s dlouhým rukávem a retro potisky
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Jednoduché tvary, minimum materiálu, nápadné uvazování. Tři trendy tohoto léta v jednom. (Bershka, 399 Kč a 299 Kč)Flitry patří k výrazným prvkům nejen na aktuálních modelech bikin. (Calzedonia, 1200 Kč a 599 Kč)Klasické bikinové trojúhelníčky obsypala pajetkami také značka Guess. (1 839 Kč)Nechybí samozřejmě ani spodní díl v trendy designu. (Guess, 1 390 Kč)+ 21 fotek+ 22 fotek

Menší než jindy. Ani plavky neunikly vzedmuté vlně, na které se nese většina aktuálních trendů. Transparentní prvky na nich příliš nehledejte, určitě ale nepřehlédnete jejich miniaturní rozměry a rozkouskovaný charakter. Na druhou stranu ale podprsenkám titěrných proporcí letos konkuruje jejich výrazný protipól, modely s dlouhými rukávy. Zamilujete si i je nebo jste zarytými zastánkyněmi trojúhelníkové klasiky?

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 13. 06. 2023 09:00

Zakrýt jen tolik, aby vaše opálení  bylo co nejdokonalejší. Zřejmě nejjasnější výzva, kterou stávající modely dvoudílných plavek typu “bikiny” plní do posledního zbylého centimetru. Odhalené zadečky ve tvarech vykrojených brazilských kalhotek i modelů s tkaničkami kolem boků stejně jako miniaturní trojúhelníčky nejklasičtějšího tvaru podprsenky vskutku příliš kůže nezakryjí.

S novým typem outfitu k vodě si letos určitě pořiďte i velice kvalitní opalovací přípravky chránící před slunečními paprsky. Budete-li se letos při výběru plavek řídit nejžhavějšími trendy, vystavíte jim totiž opravdu hodně z povrchu svého těla.

Hitem jsou i crop topy s dlouhým rukávem

Na druhé straně ale můžete překvapivě mnoho také schovat. Kam? Pod žhavou novinku sezony, crop topy - a obzvlášť ty s dlouhým rukávem, nové součásti klasického plavkového dua, kde zastávají pozici horního dílu a skryjí vskutku hodně z povrchu vašeho těla. Jak je vidět, v aktuálních kolekcích dvoudílných plavek skáčou jejich tvůrci z extrému do extrému a na nás je, jakou cestou se vydáme tentokrát. 

Asymetrická ramínka a vysoce vykrojené kalhotky

Pokud si matně vzpomínáte na pár let starý model bikin kultovní značky Agent Provocateur poskládaných do duhové soustavy asymetrie a otvorů, letos je jimi inspirován celý jeden plavkový trend. Jejich sportovní charakter bez výrazných příkras, který zdobí jen zvolená kombinace barev a průhledy odhalující kousky kůže jejich nositelky, našel cestu k širším masám a okouzluje v mnoha provedeních. Asymetrická ramínka, vysoce vykrojené kalhotky a bloky barev, to jsou hlavní atributy, které hledat na stojanech s plavkami, míříte-li za trendem jednoduché a elegantní varianty ve sportovním duchu.

V nabídce jsou ale i sportovní modely napodobující tradiční sportovní typ podprsenky, nemusí jim chybět ani zip a právě mezi takto laděnými modely najdete mnoho zástupců horních dílů s rukávy všech možných délek. Pestrou paletu outfitů k vodě tak můžete rozšířit hned několika novými sadami. 

Vzory léta? Retro printy

Pestrobarevnými potisky téměř nikdy nic nezkazíte. A letos to platí dvojnásob, obzvlášť když sáhnete po modelech v retro stylu. Trend zmenšování tuto kategorii také postihuje, i zde ale narazíte letos na vysokánsky posazené kalhotky sahající až k pupíku obvykle s přinechaným páskem a podprsenky se složitěji modelovanými košíčky, širšími ramínky a různými vazačkami. Na úsporné střihy ale určitě nesmíme ani na vteřinu zapomenout. Titěrnost obou potřebných dílů módy k vodě je rozhodně tou vyhledávanější variantou pro letošní letní měsíce, i co se týče retrem dýchajících kousků.

Vysoká linie pasu v hledáčku trendsetterek

Sahat až k pupíku. Touto cestou se vydává mnoho letošních modelů, ať už se stylizují do sportovního, sexy nebo elegantního pojetí. Plavky, jejichž kalhotky sahají proklatě vysoko, ale často doplňuje i skutečně vysoké vykrojení a skrýt pod ně zadeček může být trošku oříšek, přední a zadní stranu od sebe takřka nerozeznáte. Jak už  jsme říkali, opálíte se v nich tentokrát takřka všude.

Barvy podle nálady spojuje jasný prvek. Opaleskující lesk

Výběru povrchu a barev tentokrát kraluje třpyt a struktura. Nosí se modely obsypané flitry, metalické látky s lurexovými vlákny i strukturálně nepřehlédnutelné modely s droboučkým žabičkováním. Přestože tento materiál už z dřívějška známe, jeho poměrně výrazný povrch nyní doplňuje tvarová úspora: vysoké výkroje, tenoučké šňůrky i minimum materiálu v oblasti ňader.

Milovnice výrazných a nepřehlédnutelných bikin tak letos nemají při výběru nejnovější varianty nouzi o inspiraci. Co nelze letošním modelům za žádných okolností vytknout, je jejich kreativita a s jistou mírou odvahy i překvapivá nadčasovost.

Nalákali jsme vás k pořízení nejnovějšího přírůstku do vaší plavkové stáje? Prohlédněte si naši fotogalerii a vybírejte s námi.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články