Nápadně čouhající podprsenka: Trend nošení prádla navrch ovládne léto 2023

Nápadně čouhající podprsenka: Trend nošení prádla navrch ovládne léto 2023
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Šaty Prada na letošním festivalu v Cannes výrazně zarezonovaly. Scarlett Johansson v podpoře viditelné podprsenky vzápětí následovaly i další známé tváře.Sydney Sweeney předvedla sice elegantní odhalení saténové podprsenky na šatech Miu Miu, v ulicích se ale objevila i v mnohem univerzálnějším modelu, sportovním podprsenkovém topu značky Celine.Styl plný odhalování okouzlil i novodobou Barbie Margot Robbie. Přehlídku Chanel ozdobila svým zjevem v podprsenkovým topu a flitrovaném bolerku.Viditelné prádlo okouzlilo i herečku Sarah Jessiku Parker. Pár let zpět by jistě ramínko podprsenky takto viditelně vyčuhovat nenechala. Pokud by to ovšem nebylo součástí dokonalého stylingu seriálu Sex ve městě...+ 16 fotek+ 17 fotek

O viditelně nošených kalhotkách jako novém trendu už jsme psali, svůj díl pozornosti si ale hodlá užít i další významná zástupkyně klasického a dříve spíš skrývaného negližé. Přivítejte mezi denními svršky podprsenku, která se dere na viditelná místa naší garderoby, a rovnou si ujasněte, jak si s její nejnovější rolí budete rozumět.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 29. 05. 2023 09:00

Přehlídková mola, červené koberce či stylizované fotografie ve feedech sociálních sítí známých tváří sice podprsenkám dávají dostatek prostoru k prezentaci, zjevně to ale tomuto kousku oblečení, ze kterého dle bontonu ještě nedávno nesměl vykukovat ani centimetr krajky či ramínka, není dost.

Jindy klasické spodní prádlo tak víc a víc vídáme jako součást běžně nošené módy. S novými kolekcemi nachází tento kousek oděvu další využití, takže se do běžného šatníku zapojuje stále viditelněji. Na mole je jako samostatný díl nebo střihovou součást šatů naposledy představila značka Versace a výčet stejně věhlasných jmen, které podprsence přisuzují nové využití, je letos takřka nekonečně dlouhý.

Scarlett Johansson a poprask v Cannes díky značce Prada

Někdy je prádlový prvek rovnou součástí střihové modelace, třeba jako v případě šatů, kterými se v Cannes blýskla herečka Scarlett Johansson (38). Ty pocházejí z dílny módního domu Prada a jejich vzhled přímo odkazuje na naprosto nepřehlédnutelně reprezentovaný podprsenkový trend – jako součást společenského dress codu black tieNěkterým škarohlídům model vzhledem k příležitosti trochu zvedal obočí, nutno ale podotknout, že v tomto provedení je podprsenka jako viditelný prvek společenské garderoby detail spíš zdobný než zlobný. Herečce to v sladce růžové róbě navíc náramně slušelo.

Jiným viditelným způsobem, jak odprezentovat novou podprsenku, je opačný konec stylové stupnice, čistý casual look, který jí letos vtisknul roli crop topu. Nejlépe se k takovému účelu hodí sportovní typy podprsenek, tu od značky Celine předvedla světu herečka Sydney Sweeney (25), když si cestou z hotelu nezapnula košili a odhalila tak trend, který ukáže víc, než jsme zvyklí. V jejím případě ale odtajnil především perfektně vysportované bříško.

Ani červený koberec v Cannes ale herečka známá například ze seriálů Euforie či Příběh služebnice neochudila o odhalené prádlo. I ona, stejně jako Scarlett Johansson, představila svou bledě modrou saténovou podprsenku v combu s trendy saténovými šaty ve stylu 90. let od značky Miu Miu na jednom z přidružených večírků prestižního filmového festivalu. 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený sydney sweeney squad (@sweeneysupdates)

Kamínky, kůže, kov: Pod košilí může letos vykukovat cokoliv

Dalším způsobem, jak novátorsky zakomponovat prádlo do běžného šatníku, inspiruje herečka Zoë Kravitz (34), která představuje elegantní propojení klasické pouzdrové sukně a košile značky YSL, které okořenila nejen hlubokou rozhalenkou, ale především tím, co z ní vykukuje. Je to podprsenka poskládaná z třpytivých kamínků. A outfit zvolila herečka víc než příhodný, vyrazila tak totiž na večírek klenotnictví Tiffany v New Yorku.

Právě podprsenky z netradičních materiálů, vykrojené krajkové korzety, kamínky, štras, kov či kožené varianty prádlových střihů mohou posloužit nejen v tomto případě, tedy nošeny rovnou na kůži, ale i jako dobrý prostředek k vrstvení přes další topy či šaty nebo jako drobný detail pod blejzr či blůzu s více rozepnutými knoflíčky.

Odhoďte stud a s odvahou nasaďte novou podprsenku

Nejedna inspirace hvězdným stylem či kreacemi z přehlídkových mol dává tušit, že si to s nošením podprsenky na viditelných pozicích dřív nebo později budeme muset rozmyslet, tedy pokud stojíme o respekt módy znalé odbornice. Její místo v našem šatníku tedy nebude už jen skryté pod dalšími svršky, přichází čas jít s ní ven. A to doslova. 

Zajímá vás, jaký typ podprsenek je letos in, ať už jde o ty klasické, které nosíte pod šaty, nebo o modely rovnou připravené stát se součástí vašeho denního stylu? Projděte si naši fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články