Dokonalý dekolt podle muzikálových hvězd: Nalepovací pásky do výstřihu i neviditelná podprsenka

Dokonalý dekolt podle muzikálových hvězd: Nalepovací pásky do výstřihu i neviditelná podprsenka
Zdroj: Lifee/Renata Bušková
Zpěvačka Nelly Řehořová se v muzikálu Rebelové objevuje jen ve spodním prádle.Taneční scény v minišatech je podle ní dobré jistit tělovým spodním prádlem - pro případ zvedaček.Muzikálová zpěvačka Michaela Gemrotová často koncertuje v odvážných róbách.Například tyto zelené šaty bedlivě hlídala v zákulisí soutěže Muž roku.+ 9 fotek+ 10 fotek

S příchodem léta se dámské dekolty prohlubují a šaty zkracují, přičemž mnoho žen řeší, jak to zařídit, aby ňadra zůstala na místě i v případě, že si pod šaty nevezmou podprsenku. A koho jiného se zeptat na tajné tipy, než muzikálových zpěvaček, které si mnohdy musejí poradit s odvážnými kostýmy nebo společenskými róbami? Pětice, kterou oslovil magazín Lifee.cz, přispěchala s užitečnými radami.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 22. 05. 2023 12:00

Pětici umělkyň, kterou oslovil magazín Lifee.cz, budeme od 1. února příštího roku vídat na prknech pražského Divadla Broadway v připravovaném muzikálu Troja. Z návrhů kostýmů je patrné, že lehoučké antické řízy těmto kráskám nic neodpustí. Jaké nesnáze s dekoltem zřejmě budou muset řešit v zákulisí? A co radí čtenářkám Lifee.cz?

Nelly Řehořová (21) sází na tělové spodní prádlo, Michaela Gemrotová (37) na lepicí pásku, dcera Václava Kopty (57) Jana (21) není spokojená s nalepovacími podprsenkami a Jitka Boho (31) tvrdí, že s případnou nahotou problém nemá.

Nelly Řehořová používá nalepovací podprsenky

Mladičká muzikálová zpěvačka Nelly Řehořová zná úskalí kostýmů, které divoká choreografie nečekaně rozvlní. „Ano, tohle opravdu hodně řeším. Mám ráda, když je to v oblasti dekoltu spíše zahalenější. Vždycky si chci pohlídat, aby nic nekoukalo. A myslím, že to podobně má víc mých kolegyň," přiznává představitelka Bríseovny. V divadle hodně používáme nalepovací podprsenky, pokud kvůli kostýmu nesmí být vidět ramínka," radí Nelly, kterou můžeme například v muzikálu Rebelové vídat v plavkách nebo v nebezpečně krátkých minisukních.

I pro tyto případy má Nelly funkční řešení. „Pokud je kostým odhalenější nebo nás čekají náročné choreografie, které obsahují například zvedačky, a my máme krátké šaty, potom si hlídáme, abychom pod kostým nosily prádlo v nude barvě," vysvětluje Nelly s tím, že v divadelním provozu už kostymérky nemají čas kontrolovat barvu prádla. Už když se doma oblékáme, musíme proto přemýšlet, abychom si nevzaly výrazné spodní prádlo."

Michaela Gemrotová věří lepicí pásce

Muzikálová matadorka Michaela Gemrotová si zahraje Andromaché, dceru thébského krále Éetiona. K žádné nehodě u ní prý zatím nedošlo, byť na některé koncerty obléká róby, které jsou velmi odvážné, ať už výstřihem, rozparkem nebo obojím dohromady. Michaela už dobře ví, jak své tělo chránit. „Mnohokrát už jsem vyzkoušela polepy v oblasti prsou kvůli společenským šatům, které je nutné vynést bez podprsenky," popisuje Michaela látkové lepicí pásky v tělové barvě, které se dají dobře sehnat například v lékárnách. Ale v divadle jsem to kupodivu nikdy nepotřebovala. Vždy mě zahalili docela dobře nebo nezahalili, ale šaty seděly výborně."

Jana Koptová nevěří lepivým podprsenkám

Dcera herců Václava Kopty a Simony Vrbické (57) Jana se v připravovaném muzikálu nejvíce těší na flitrované šaty, jelikož se ráda třpytí. Souhlasí s tím, že je podstatné kostýmy důkladně testovat, než se v nich objeví před diváky. „Když se na jevišti necítíte v oblasti dekoltu bezpečně, ovlivní to váš výkon. Zkušenost s tím mám, když zpívám, a moc ráda to nemám," přiznává. Třeba ty lepivé podprsenky nebo podprsenky bez ramínek, to je nepříjemné. Nepřijde mi, že by to stoprocentně drželo," posteskla si Jana, která tak bude muset důvěřovat kostymérkám.

Jitka Boho s nahotou nemá problém

Její kolegyně, modelka a zpěvačka Jitka Boho, je v tomto směru ostřílenější a otevřeně přiznává, že z modelingu je zvyklá na ledasco„Vím, že si některé ženy přelepují oblast dekoltu oboustrannými lepicími páskami, ale to není můj případ. Já se za to asi nestydím," usmívá se druhá představitelka trojské Heleny. Dodává, že své tělo bere na divadle de facto jako nástroj, který slouží výslednému představení - tak, aby se povedlo k naprosté spokojenosti diváka.

„Neříkám - dřív bych si to hlídala víc. Ale dnes se za své tělo nestydím, takže nemám s nahotou jako takovou problémRespektive nemám problém s nahotou, ale vadí mi, když je to vulgární," upřesňuje Jitka, podle které může být i nahota hezká, něžná a decentní. Potom je otázka, když člověk vlastně ani není nahý, a přesto je to vulgární. Je potřeba to umět vyvážit," míní Jitka, kterou budeme moci vůbec poprvé vidět v muzikálu.

Natálie Grossová bez prádla nezpívá

Její kolegyně, která se objeví v roli Bríseovny, Natálie Grossová (20) se k odvážné scéně ve spodním prádle nechala přemluvit režisérem Tomášem Magnuskem pro seriál Společně sami. I to ji stálo velké přemáhání. V divadle zatím holou kůži ukazovat nemusela, a to ani nešťastnou náhodou. „Zatím jsem s kostýmem v tomto ohledu problém neměla. Vždy byl střih tak dobře udělaný, že jsem to nemusela řešit. Uvidíme, třeba to teď přijde," krčí rameny stydlivá Natálie.

„Myslím, že pod kostýmy v Troji se spodní prádlo může brát. Respektive já ho chci! Nestojím o to, aby se stal nějaký omyl a něco vykouklo," dodává Natálie, pro kterou je otázka spodního prádla naprosto zásadní a nejede přes ni vlak.

Felicita Prokešová neřeší tělo, ale pocení

Muzikálová zpěvačka Felicita Prokešová (26) je s návrhy kostýmů zatím spokojená, a jestliže zabrousíme do historie jejích představení, ukázat kůži jí problém nedělá - ostatně, nemá se za co stydět. Dlouhé šaty krásně zvýrazní pas a s takovým střihem jsem naprosto spokojená. Makat budu možná tak na gauči s mekáčem. Doufám, že mi ten pas zůstane," směje se spokojeně dlouhovlasá brunetka, třetí představitelka Heleny, která řeší jiný problém, než hluboký dekolt.

Víc než dekolt mě během představení může rozhodit pocení. Myslím, že zrovna tohle by diváky mohlo zajímat, protože byť vypadáme na jevišti dokonale, může nás trápit horko z reflektorů," poukazuje Felicita. „Když jsem nervózní, potím se hlavně na rukou a vždy na to upozorním svého jevištního partnera. Ale role je role, a když partnera podle scénáře musíte chytnout za ruku, chytnete ho," krčí rameny. Nosím kvůli tomu s sebou papírové ubrousky, a když nejsem na scéně, do poslední chvíle jimi pot z rukou utírám."

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články