Krásná a talentovaná dcera Václava Kopty: Dlouhonohá Jana (21) se brzy stane Helenou Trojskou

Krásná a talentovaná dcera Václava Kopty: Dlouhonohá Jana (21) se brzy stane Helenou Trojskou
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Jana Koptová je mladší dcerou herců Václava Kopty a Simony Vrbické.Jana Koptová se v únoru objeví v připravovaném muzikálu Troja.V pražském Divadle Broadway bude kudrnatá kráska působit poprvé.Tři alternace trojské Heleny - Jana Koptová, Jitka Boho a Felicita Prokešová - se svými návrhy kostýmů.+ 7 fotek+ 8 fotek

Jednadvacetiletá zpěvačka Jana Koptová si od února zahraje hlavní ženskou hrdinku v připravovaném muzikálu Troja. Pro Lifee.cz dcera herců Václava Kopty (57) a Simony Vrbické (57) prozradila, jak se na velkou roli těší a s jakými nástrahami se během představení bude potýkat. Komu z rodičů je kudrnatá kráska podobnější?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 20. 05. 2023 08:00

Jana Koptová, která má ještě o tři roky starší sestru Františku, úspěšně kráčí v uměleckých šlépějích svých rodičů a studuje obor Populární zpěv na Pražské konzervatoři. V minulosti se objevila společně se sestrou ve filmu Donšajni a od února příštího roku ji budeme moci pravidelně vídat na prknech pražského Divadla Broadway v roli Heleny v připravovaném muzikálu Troja.

Magazínu Lifee.cz prozradila, že je nadšená návrhy kostýmů od zkušeného výtvarníka Petra Šolce, které budou pochopitelně ctít antickou estetiku. „Kostýmy jsem poprvé viděla až teď a moc se mi líbí hlavně ty zlaté šaty se třpytkami. To já ráda! Takže jsem velice spokojená,“ říká dlouhonohá Jana.

Antické kostýmy mají své nástrahy

Lehké antické řízy jsou sice krásné na pohled, ovšem z historických šatů může během představení leccos vykouknout, což pro zpěvačky nemusí být příjemné. Zajímalo nás proto, zda má Jana nějaký tip, jak šaty ukotvit tak, aby vše zůstalo na svém místě.

„Když se na jevišti necítíte v oblasti dekoltu bezpečně, ovlivní to váš výkon. Zkušenost s tím mám, když zpívám, a moc ráda to nemám," přiznává Jana. Nic lepšího než správný střih šatů ovšem čtenářům doporučit nemůže. Třeba ty lepivé podprsenky nebo podprsenky bez ramínek, to je nepříjemné. Nepřijde mi, že by to stoprocentně drželo," zamýšlí se.

Umělecká přezdívka Leeloo

Svůj první hudební singl vydala Jana Koptová pod jménem Leeloo, pro což má zajímavé vysvětlení. „Leeloo je jméno postavy z mého oblíbeného filmu Pátý element. Vyrostla jsem na něm. Jako malé holky jsme si s kamarádkou říkaly Lilu a všude jsme se tak podepisovaly. Neznamená to však, že bych se za své jméno styděla. Jsem hrdá na to, že jsem Koptová, ale jednoduše se mi k mé tvorbě, která je zatím celá v anglickém jazyce, nehodí. 'Botticelli Girl od Jany Koptové' mi prostě nezní dobře," prozradila v rozhovoru pro Extra.cz.

Rodiče si podle jejích slov nepřáli, aby byla zpěvačkou, ale nakonec si svůj sen prosadila a role Heleny Trojské je pro ni jak dělaná. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články