Manželka Daniela Landy Mirjam: Nejstarší dceru možná obsadíme do muzikálu, na koncertech má úspěch

Manželka Daniela Landy Mirjam: Nejstarší dceru možná obsadíme do muzikálu, na koncertech má úspěch
Zdroj: Herminapress
Mirjam Landa se svými třemi dcerami. Dvojčaty Roxanou a Rozálií (20) a nejstarší Anastázií (25, vpravo).Nejstarší dcera Anastázie (25) krásně zpívá a možná se objeví v muzikálu Tajemství.Anastázie na archivním snímku se svou mámou.Mirjam dcery často doprovázejí do divadla.+ 8 fotek+ 9 fotek

Zpěvák a skladatel Daniel Landa (54) má s manželkou Mirjam (53) tři dospělé dcery, nejstarší Anastázii (25) a dvojčata Roxanu a Rozálii (20). Mirjam v rozhovoru pro Lifee.cz prozradila, že Anastázie hodlá kráčet ve stopách svých rodičů a dost možná ji brzy uvidíme na divadelních prknech.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 09. 01. 2023 12:00

V pražském Divadle Kalich se dočkal 200. reprízy kultovní muzikál Daniela Landy Krysař. Výročí bylo o to zajímavější, že ve skutečnosti šlo o 2 000. reprízu, pokud bychom sečetli všechna představení od roku 1996, kdy měl Krysař premiéru.

Režisérkou muzikálu je už téměř 30 let Landova žena Mirjam a jak přiznává v rozhovoru pro Lifee.cz, do uměleckých aktivit rodičů se zřejmě brzy zapojí i jejich nejstarší dcera Anastázie (25). Ta si ostatně už jako malá zahrála v dětském muzikálu Bílý dalmatin nebo ve filmu Kvaska. Teď se možná objeví v muzikálu Tajemství, který se na prkna Divadla Kalich vrátí v roce 2024.

Mirjam Landa o muzikálu Krysař

Krysař se v Divadle Kalich dočkal 200. reprízy. Chodíte se na každé představení dívat, máte o nich přehled?

Chcete veřejnou odpověď, nebo pravdu? Já se snažím koukat na každou reprízu. Máme před každým setem představení krátkou možnost zkoušet a já toho z 90 % využívám. Bohužel, ne vždy mohou všichni herci přijít do divadla o dvě nebo tři hodiny dříve. Takže je to trochu problematické. Pochopitelně, že se musím starat, vždyť je to moje dítě. Když se mi něco nelíbí, nemám problém to změnit. Miluju to představení a chtěla bych se o něj starat víc. Jak říkám, není to jen o mně, je to dané okolnostmi - člověk nemůže mít 100 % věcí pod kontrolou.

Diskutujete o tom také doma s manželem?

S manželem, jak se tak říká, řešíme u polévky ledacos. Já si klidně doma postěžuju a řeknu: „Hele, tenhle herec, toho bych už potřebovala trošku stáhnout..." To já mu klidně řeknu, ale on tohle nechává skutečně v mé režii, maximálně řekne svůj názor.

Příští rok se v Divadle Kalich bude znovu uvádět váš muzikál Tajemství. Máte už vymyšleno, jak bude vypadat?

Máme pár písniček, které chceme trochu pozměnit, třeba už jen tím, že je budeme trochu jinak aranžovat nebo je prodloužíme. Chci tam víc scénické hudby a oproti původnímu nastudování i choreografii, která tam původně nebyla vůbec. Vizuálně to bude úplně jiné.

Mirjam Landa o dcerách

Zajímají se o umění a hudbu také vaše dcery?

Všechny tři dcery chodí na naše představení. Ony to skutečně mají rády. V našich šlépějích jde nejvíce ta nejstarší, ty mladší mají trochu jiné zájmy. Ale ano, pochopitelně, že se zajímají o to, co děláme.

Nemáte plány ohledně nějakého společného projektu?

To asi ne. Nejstarší dcera by si docela ráda zahrála v Tajemství, ale ještě to není oficiální informace - vlastně jde o můj nápad a musela bych se jí zeptat, jestli o to skutečně stojí. Ona skvěle zpívá, dokonce účinkuje na našich akustických koncertech a tam měla velký úspěch. Jestli by nakonec stála o pravidelné hraní, to nevím, protože to také není pro každého. Uvidíme.

Mirjam Landa o módě

Lifee.cz je také o módě, jak byste definovala svůj styl oblékání?

Kdybyste se mě zeptala před deseti lety, tak vám řeknu něco úplně jiného. Dneska už mám takový styl, že na co mám náladu, to si obléknu. Protože už vím, že nakonec je to úplně jedno, co mám na sobě. A je mi také jedno, co si kdo myslí. Mám prostě náladu na tohle, tak si to vezmu. Kdysi jsem za hadry utrácela mnohem víc peněz a dneska už na to fakt kašlu. Prostě nosím to, co se mi líbí.

Hodně žen třeba říká, že to, co oblékají, má potom vliv na jejich sebevědomí.

No jasně, já to tak také měla, ale už to mám za sebou. Už to nepotřebuju. Ano, člověk chce, aby mu to slušelo, to je jasné. Neobléknu si nějaký pytel. Ale na druhé straně, abych se z toho zbláznila, to také ne. Dnes jsem se oblékala pět minut před odchodem z domu a nechtěla jsem si s tím dělat hlavu.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články