Do práce jen v kalhotkách? Nenositelný trend ovládl přehlídková mola, v ulicích budí rozpaky

Do práce jen v kalhotkách? Nenositelný trend ovládl přehlídková mola, v ulicích budí rozpaky
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Všechno to začalo poměrně nenápadně. Když se přehlídkovým lookem značky Bottega Veneta do puntíku inspirovala modelka Kendall Jenner cestou pro květiny. Na mole ale přeci jen takový model působí přirozeněji...Pozadu nezůstaly ani další významné módní domy. Výjimkou nebyla Prada, která se ale držela poměrně při zemi, negližé ukrývala pod transparentními svršky. Vkusné!To módní dům Gucci dostál své pověsti nonkonfmorního trendsettera a nebál se zajít ještě dál. Nejen kalhotky, na odiv se rázem vystavuje i lem punčochových kalhot. Stále ale platí, že to k módním kreacím v rámci runway prezentace zkrátka patří.Opravdový boom spustila značka Miu Miu, která svými modely otevřeně deklarovala, že jí jsou letos spodní díly, dá se říci, ukradeny. Nutno ale dodat, že její pojetí kalhotek obsypaných zdobením nemá chybu a zaslouží si patřičně odprezentovat.+ 5 fotek+ 6 fotek

Módní výstřelky, které by nemusely opouštět přehlídková mola. K těm by se mohl směle zařadit nejnovější „hit“, jemuž se spíš než v oblékání, dá říci trend ve svlékání. Absence kalhot, sukně či jiného podobného svrchního dílu totiž jako by již nebyla příznakem chorobné zapomnětlivosti související s věkem.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 08. 04. 2023 18:00

Rozšiřuje se jako bláznivý a novátorský styl oblékání z módních přehlídek i do ulic. Zatím ale tomuto spíše nenositelném trendu podléhají především senzacechtivé modelky a jiné celebrity. Jen čas ukáže, zda si tato kreativní a působivá podívaná nenajde širší oblibu také mezi běžnou populací módychtivých lovkyň trendů.

Začalo to už loni na podzim, kdy se kalhotková mánie stala středobodem přehlídek značek jako Bottega Veneta, Miu Miu nebo se na mole objevila v kolekcích Toma Forda a Victorie Beckham. A nutno podotknout, že při tak speciální příležitosti, jako je prezentace nejnovějších počinů módních domů věhlasných jmen, není špetka extravagance, která přitáhne pozornost k podstatnějším prvkům samotných modelů udávajících následný styl milionů žen po celém světě, v žádném případě na škodu.

Ve stínu nespoutané Vivienne Westwood

Dávno předtím už tento kalhotkový styl představila opravdová ikona mezi nonkonformními osobnostmi, loni zesnulá britská módní návrhářka Vivienne Westwood, která by právě 8. dubna oslavila 82. narozeniny. Ta neváhala vyrazit na molo spoře oděná ani v pokročilém věku a předvedla se po slavnostním defilé jedné ze svých přehlídek pouze v negližé skrytém pod transparentními punčochovými kalhotami.

Kalhotky jako klasický svrchní oděv také prodávala ve svých ready-to-wear kolekcích. V jejím případě jasné sebevyjádření a revolta, která její kariérou prostupovala od samotných počátků až do posledního dechu. Lze ale podobný styl považovat za legitimní módní projev běžných žen? Chcete-li si zachovat pověst elegantní a stylu znalé konzumentky trendů, kloní se při takové otázce i naše módní redaktorka spíše ke strohé odpovědi: "Ne."

Trend "kalhotky ven" je lepší přenechat celebritám

Otázkou tedy je, zda se vůbec snažit podobně extravagantní trend napodobit z pozice běžných konzumentů. Jisté je, že v takovém modelu způsobíte rozruch. Stavět komplexní vzhled na absenci spodního dílu si žádá notnou dávku odvahy, na druhé straně tak můžete dost ušetřit za nákupy svršků.

Možná se ale škudlení pro tentokrát nevyplatí. Do ulic i do společnosti sice jen tak v gaťkách s oblibou vyrážejí Kendall i Kylie Jenner a bez kalhot se momentálně obejde i Bella Hadid, nám ale přijde vhodnější jim toto privilegium přenechat.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články