Vanda (47): V manželových kalhotách jsem našla jasný důkaz o nevěře. Raději budu mlčet

Vanda (47): V manželových kalhotách jsem našla jasný důkaz o nevěře. Raději budu mlčet
Zdroj: Freepik

Když se Vanda podruhé vdávala, věřila, že už si nezažije to, co v předchozím manželství. To krachlo kvůli manželově nevěře. Sotva se přestala hlídat a novému vztahu začala víc věřit, zjistila nehezkou věc. Možná je jí nevěrný i druhý manžel.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 27. 03. 2023 10:00

Když jsem se před pěti lety podruhé vdávala, věřila jsem, že už je to naposledy. Můj současný manžel Marek (42) se jevil jako skvělý partner a o jeho věrnosti jsem neměla pochyb. Až doteď. Před třemi nedělemi jsem v jeho kalhotách našla obal od prezervativu. Vtip je v tom, že my ho nepoužíváme...

První manželství mi rozbila nevěra

Moje první manželství se rozpadlo právě z důvodu nevěry mého bývalého manžela Richarda. Nepřišla jsem na to hned. Dobré dva roky ze mě dělal blbce a tahal se s jinýma. Když to prasklo, ani nic nezapíral. Ke všemu se přiznal a došlo na rozvod.

Přiznám se, že jsem nakonec chtěla manželství zachránit a nevěru odpustit. Richard o to nestál a mě a naši dceru Marušku (12) opustil. Nebylo zrovna lehké zkousnout takové životní zklamání a jít dál. Dlouho jsem byla sama a chlapy nechtěla ani vidět. Měla jsem pocit, že se žádnému z nich nedá věřit. Kamarádky mi pořád někoho dohazovaly a tvrdily, že nemohu zůstat sama.

Po několika letech jsem jim musela dát za pravdu a začala být otevřená novému vztahu. Když jsem narazila na Marka, chtěla jsem být vážně opatrná. Ze začátku jsem si ho nepouštěla k tělu. Chránila jsem tím sebe, ale i dceru, která by si další zklamání taktéž nezasloužila. Marek mě po dvou letech přesvědčil, že to s námi myslí vážně.

Druhý manžel je mi také nevěrný

S Maruškou si vytvořil krásný vztah a ona ho začala mít ráda. Vzhlíží k němu a bere ho jako svého tatínka. I ke mně se Mára chová skvěle. Doma se vším pomáhá, občas jedeme na rodinný výlet. Máme se spolu hezky. Minulý rok jsme se dokonce vzali a jsme manželé.

Bála jsem se znovu vdávat, ale Marek mě svým chováním utvrdil v tom, že nás má doopravdy rád. Přestala jsem se tak hlídat a začala si užívat to, že zase k někomu patřím. A to se mi asi stalo osudným. Jsou tomu tři týdny, co jsem v jeho kalhotách našla něco, co mě vrací na začátek. V malé kapsičce měl zmačkaný obal od prezervativu. Náš ale není, protože ho v ložnici nepoužíváme.

Když jsem ho držela v ruce, hned se mi vrátily pocity z předchozího manželství. Skácela jsem se k zemi a přemítala, co budu dělat. Jak to, že se mi to zase děje? Už druhý manžel, který je mi nevěrný? Co dělám špatně? Kladla jsem si otázku za otázkou... A pak jsem si řekla, že to trpět nebudu a opět se rozvedu.

Rozhodla jsem se mlčet

Toho večera měla dcera čtyřicítky. Marek u ní ležel, dával jí obklad na čelo a měl o ni strach. Jak jsem se tak na ně dívala, rozhodla jsem se svůj plán změnit. Především kvůli dceři, která Marka potřebuje. Konečně zase někomu věří, má nějaký vzor a já jí ho nemohu vzít. Ani Markovi jsem neřekla, co jsem našla.

Možná ani nemám sílu ho opustit. Dokud sám nepřijde s tím, že odchází, já budu mlčet. Už také nejsem nejmladší a bůh ví, jestli bych si ještě vůbec někoho našla. Musela jsem spolknout hořkou pilulku, ale zvládnu to. Třeba to celé bylo jinak a vůbec to nebylo jeho... Ať už to bylo jakkoliv, tentokrát budu mlčet a věřit, že to zvládneme.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články