Ondřej (30): Po flašce vína nepraskla jenom jedna nevěra. Teď váhám, jestli nemám zrušit zasnoubení

Ondřej (30): Po flašce vína nepraskla jenom jedna nevěra. Teď váhám, jestli nemám zrušit zasnoubení
Zdroj: Freepik

Pravda je někdy bolestivá. Když Ondřej zjistil, že ho snoubenka kdysi dávno podvedla, myslel si, že pro něj nastal konec světa. Takovou zradu od milované osoby nečekal. Teď vůbec neví, co má dělat.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 07. 12. 2022 15:00

Chodili jsme spolu dlouhých sedm let, než jsem Zitu (32) toto léto požádal o ruku. Myslel jsem si, že nemůžu být šťastnější. Ukázalo se však, že opak je pravdou a na dno můžu klesnout velmi rychle.

Měli jsme jít na večeři

Můj mozek se stále snaží zpracovat, co se mi stalo před týdnem. Ale pořád je to pro mě těžké, až k neuvěření. Zita má velmi dobrou kamarádku Danu (33). Znají se víc než deset let. Chodí spolu cvičit, někdy vyrazí na dovolenou jen ony dvě a celkově se mají velmi rády.

Dana a její přítel Filip (35) také tráví hodně času s námi. Před týdnem jsme měli jít všichni čtyři na večeři. Restauraci jsem tentokrát vybíral já a těšil jsem se, jak si to užijeme. Ale Filip se na poslední chvíli omluvil, že nemůže přijít kvůli práci. Na večeři se mi moc nechtělo, protože trávit čas se Zitou a její nejlepší kamarádkou není zrovna to, co bych chtěl dělat v pátek večer. Bylo mi jasné, že se budou bavit mezi sebou a já budu jen tiše poslouchat.

Kamarádku podvádí partner

Ale realita byla ještě daleko horší. Bylo vidět, že se Zita s Danou pohádaly. Moc spolu nemluvily a aby nebylo trapné ticho, musel jsem konverzaci udržovat já. Čím víc vína holky vypily, tím víc mlčely.

Když jsem je pak opilé vezl domů, ukázal se pravý důvod, proč jsou na sebe naštvané. „Musíš se s ním rozejít,“ řekla Zita Daně. „Podvedl tě, to by mu nemělo projít,“ dodala. Začalo mi být jasné, proč Filip společnou večeři odmítl. „Nevím, co ti je do toho. Budu si dělat, co uznám za vhodné,“ řekla jí Dana. „Ondřeji, asi by ses s ní měl rozejít. Taky není úplný svatoušek,“ obrátila se ke mně.

Snoubenka se mi přiznala k nevěře

Když jsme Danu vysadili před jejím domem, ihned jsem se Zity zeptal, co tím myslela. „Na začátku našeho vztahu jsem tě jednou podvedla,“ přiznala se. „Bylo to jenom jednou a opravdu moc toho lituju. Byla to největší blbost v životě a já jsem se strašně bála ti to říct,“ dodala. Zůstal jsem jen tiše sedět a hledět na volant.

Už je to týden, co se mi Zita přiznala k dávné nevěře. Stále nevím, jak reagovat. Mám zrušit zasnoubení, nebo jí to mám odpustit? Vůbec nevím, jaké je v této situaci správné řešení.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články