Eva (18): Načapala jsem mámu při nevěře. Mám rozbít manželství svých rodičů, nebo raději mlčet?

Eva (18): Načapala jsem mámu při nevěře. Mám rozbít manželství svých rodičů, nebo raději mlčet?
Zdroj: Freepik

Eva se dostala do svízelné situace. Její matka prožila milostný románek se svým kamarádem. Evu teď trápí, jestli o tom má říct svému otci, který o celé události nemá ani tušení.

Jan Švanda
Jan Švanda 04. 12. 2022 13:00

Jsem jedináček a s oběma rodiči mám odmalička super vztah. Nedám na ně dopustit. Proto mě trápí něco, co se stalo nedávno. Máma s tátou žijí už dvacet let v harmonickém manželství, nikdy se nehádali, klape jim to. Nebo jsem si to alespoň celou dobu myslela...

Máma si přivedla milence

Jednoho dne odjel táta na pár dnů na služební cestu do zahraničí. Máma byla pozvaná do nedaleké restaurace na oslavu narozenin jejich společného kamaráda Tomáše. Táta o tom věděl. Neměl s tím problém a před odjezdem jí řekl, ať si to tam užije. Bohužel netušil, že máma to vezme doslova.

Bylo asi pět odpoledne. Máma se nalíčila, oblékla a před odchodem přišla za mnou, že večeři mám připravenou v lednici. Domů měla dorazit kolem desáté. Byla jsem s tím v pohodě. Ráno jsem vstávala do školy, takže jsem brzy zalehla a ani neslyšela, že se máma vrátila.

Zhruba kolem jedenácté jsem se probudila a dostala žízeň. Z postele se mi nechtělo vyskočit, ale sucho v krku mě přemohlo. Čirá náhoda, ke které asi raději nemělo dojít. Prošla jsem totiž do kuchyně kolem ložnice. A najednou jsem slyšela, jak se z ní ozývá sténání a vzdychání. Stála jsem chvíli za dveřmi a jasně poznala matčin hlas. Evidentně si to rozdávala s nějakým cizím chlapem. Byla jsem v šoku a nemohla tomu vůbec uvěřit.

Máma mě prosila, abych mlčela

Neslyšeli mě a já zkoprnělá zalezla zpátky do svého pokoje. Lehla jsem si do postele a nevěděla co dělat… Oči jsem už nezavřela, za této konstelace se zkrátka spát nedalo. Když uběhla asi půl hodina, slyšela jsem, jak se otevřely dveře ložnice. Následovaly tiché kroky, které mířily do chodby. Máma vyprovázela svého milence. Ještě si něco šeptali a poté jemně zavřela dveře bytu. Bláhově si myslela, že spím. Šla do koupelny, osprchovala se a zamířila do ložnice. V bytě nastalo absolutní ticho a já po nějaké době taky zabrala.

Ráno jsem se probudila dřív a vyrazila rovnou do kuchyně, kde máma u stolu popíjela kávu. Dělala, jako by se nic nestalo. Pozdravila mě, ptala se, jak jsem se vyspala, jestli mám úkoly a co budu dělat dneska po škole. Pak jsme se rozloučily a já vyrazila na vyučování. Její chování jsem nechápala a celý den jsem přemýšlela, jak se k tomu postavit. Rozhodla jsem se, že mámě řeknu o tom, co jsem slyšela v noci.

Sedly jsme si spolu odpoledne v obýváku a všechno jsem na ni vybalila. „Jak jsi to mohla tátovi udělat?!?“ soptila jsem. „On tě miluje, nikdy ti nic neudělal a vždycky se k tobě choval hezky,“ peskovala jsem ji jako malou holku. Bylo vidět, že znervózněla a ztuhla. Mlčky mě poslouchala a pak se rozbrečela. „Evičko, já vím, já nechtěla. Tvýho tátu miluju. Něco jsme tam vypili, Tomáš se mi vždycky líbil, nějak se to zvrtlo… Hrozně mě to mrzí. Neříkej to prosím tátovi,“ žadonila. Vyjeveně jsem na ni hleděla, ale nakonec jsem přislíbila, že budu držet basu.

Nevím, co mám dělat

Táta večer dorazil ve skvělé náladě. Vyptával se, jak jsme se měly. Mámy se zeptal taky na to, jaká byla oslava Tomášových narozenin. Stroze mu sdělila, že to bylo fajn. Blíž to nerozváděla a pořád na mě civěla. Bylo mi hrozně. Mamka za mnou druhý den přišla a děkovala, že jsem udržela jazyk za zuby. Vykládala, že to bylo poprvé a naposledy. Že už tátu nikdy nepodvede.

Já ale stejně nevím, co dál. Tátu mám moc ráda a tohle si prostě nezaslouží. Nejraději bych mu o všem řekla, ale tím bych rozbila jejich fungující manželství. Mlčím tedy dál, i když se tím děsně trápím.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články