Honza (28): Nejlepší kamarádka mé přítelkyně je ztělesněné zlo. Chce ji mít jenom pro sebe

Honza (28): Nejlepší kamarádka mé přítelkyně je ztělesněné zlo. Chce ji mít jenom pro sebe
Zdroj: Pexels

Honza nadevše miluje svou přítelkyni Pavlínu a rád by s ní trávil všechen čas. Teď se však ocitl v situaci, kdy musí bojovat o její přízeň. Pavlínina nejlepší kamarádka Lenka se totiž snaží, aby ji měla jen pro sebe. On ale věří, že ten boj vyhraje.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 26. 11. 2022 17:00

Možná budu vypadat jako malý kluk, který se zlobí za hloupost. Ale nemohu si pomoct. Lenka (24) je nejlepší kamarádka mé přítelkyně Pavlíny (25). A nedávno se mnou začala soutěžit o její přízeň. Po tom, co se s Lenkou rozešel její přítel, snaží se, aby byla Pavla pořád jen s ní. Děsně mi to leze na nervy.

Přítelkyně se snaží všem pomáhat

Pavla je pohodářka, která dokáže rozehnat kdejakou špatnou náladu. Z obřího problému umí během chvíle udělat maličkost, kterou už nemá člověk ani chuť řešit. Lidé kolem ji mají velmi rádi. Je hodná, upřímná a empatická bytost. Číší z ní dobro a chuť pomáhat druhým. Svoji přítelkyni miluji a snažím se dělat všechno pro to, aby byla šťastná.

Ještě do nedávna jsem v našem vztahu neviděl žádný problém. Občas jsme se chytli, ale jak rychle hádka přišla, tak rychle zase odešla. Může za to Pavla a její smířlivá povaha. Teď se však objevily první mráčky. Jde o její nejlepší kamarádku Lenku. Znají se dlouhé roky a vím, že je pojí hodně vzpomínek. Nikdy mi nevadilo, když si šly spolu zaplavat nebo vyrazily do baru. To holky zkrátka dělají.

S Lenkou se před šesti měsíci rozešel její dlouholetý přítel Honza. Pavla mi vysvětlila, jak moc ji rozchod vzal. „Budu za ní teď jezdit trochu víc, než se z toho dostane," oznámila mi. Neřekl jsem ani popel a chápal, že se jí Pavla snaží pomoci. Chtěla Lenku tahat mezi lidi a přivést na jiné myšlenky. Nakonec se z toho Lenka oklepala docela rychle.

Nejlepší kamarádka ji chce mít jen pro sebe

I když mi Pavla řekla, že je Lenka z nejhoršího venku, pořád spolu trávily dost času. Lenka stále vymýšlí nějaký program. Pavla proto skoro vůbec není doma. V létě jezdily po festivalech. Někdy byla pryč i tři dny. I když jsem se nebál, že mě někde podvádí, nelíbilo se mi, že tráví tolik času mimo domov. Jednou jsem jí řekl, že bych byl rád, kdybychom spolu trávili víc času.

Pavla vytáhla diář. „První volný víkend mám za měsíc. Tak něco podnikneme," nabídla mi. „A co za plány máš?" zajímalo mě. „Ale, Lenka nám na každý víkend něco vymyslela," odbyla mě. „Lenka? Já myslel, že už je z rozchodu venku," divil jsem se. „No, víš, ona si myslí, že bych měla trochu víc žít a bavit se. Podle ní myslím jen na druhé a na sebe vůbec," řekla a já tím byl nemile překvapen.

Něco na tom asi bylo. Pavla je vskutku obětavá a občas na sebe zapomínala. Na víkend, kdy jsem věděl, že má mít volno, jsem koupil lístky na koncert její oblíbené kapely. Volal jsem i Lence, aby tehdy nic neplánovala. Do telefonu mi to odkývala, ale za mými zády udělala něco, za co jsem se později velmi zlobil.

Budu o svoji přítelkyni bojovat

Na stejný víkend jim zarezervovala wellness pobyt na Šumavě. Pavla se mi to skoro bála říct. „Já klidně nepojedu. Vím, že jsem ti slíbila, že budeme spolu," pronesla a bylo vidět, že z toho má špatný pocit. „Ale Lenka je teď zase nějaká špatná z Honzy a chtěla vypadnout," dodala. „Jasně, jeď..." rezignoval jsem.

Bylo mi jasné, co Lenka udělala. Ona se snaží mít Pavlu jenom pro sebe. Od té doby se moc nezměnilo. Kdykoliv hrozí, že bychom mohli někam vyrazit, Lenka přijde s něčím, co naše plány změní. Mohl bych vinit i Pavlu, ale ta to přes tu svoji dobrou povahu nevidí. Nemám v plánu se vzdát. Budu o Pavlu bojovat a věřím, že toho Lenka po čase nechá.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články