Týna (26): Půl roku jsem živila kamarádku po těžkém rozchodu. Jako poděkování mi koupila zvadlou kytku

Týna (26): Půl roku jsem živila kamarádku po těžkém rozchodu. Jako poděkování mi koupila zvadlou kytku
Zdroj: Freepik

Týna podala pomocnou ruku kamarádce Renče, kterou potkal nečekaný rozchod. Nechala ji u sebe bydlet. Ona toho ale začala využívat. Nepřispěla na nájem, nechala si od Týny prát a vařit. Když si k ní domů pozvala kluka, bylo jasné, že musí pryč.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 25. 08. 2022 07:00

Podala jsem své kamarádce Renatě (24) pomocnou ruku. Po dramatickém rozchodu s přítelem neměla kam jít. Vzala jsem ji k sobě a dala jí prostor, aby se zase postavila na vlastní nohy. Ona mě však sprostě využila. Nechala se ode mě půl roku živit. Teď se stěhuje k novému amantovi a jako díky za vše mi koupila kytku.

Ubytovala jsem u sebe kamarádku po rozchodu

S Renčou jsme kamarádky dobrých deset let. Naše přátelství se sice nenese v duchu na život a na smrt, ale máme se rády. Když mi před déle jak půl rokem volala, že potřebuje pomoc, neváhala jsem. Potkal ji bouřlivý a zcela nečekaný rozchod. Měli se s Tomášem brát, ale ukázalo se, že není jedinou ženou v jeho životě.

Potřebovala někam na pár dní složit hlavu. „Já si něco rychle najdu, ale teď vážně nemám kam jít," brečela mi na rameni. Jako správná kámoška jsem neváhala a ubytovala ji u sebe doma. „O nic se nestarej. Hlavně se dej dohromady," utěšovala jsem ji. A jak jsem řekla, tak Renata udělala. První měsíc mi sem tam s něčím pomohla, nebo uvařila.

Druhý měsíc už si ze mě začala dělat dobrý den. Nevynesla smetí a svoje špinavé prádlo jen naházela k pračce. Abych to jako dala vyprat. Nechtěla jsem být hned útočná, a tak jsem mlčela. Je po těžkém rozchodu, klidnila jsem svůj vztek. Vydrž to, za chvíli se odstěhuje, chlácholila jsem se.

Tahala si ke mně domů chlapa

Po třech měsících, kdy nám už v bytě bylo těsno, jsem se začala ptát, zda už něco má. „Ty už mě tady nechceš, viď?" pronesla a na oko si začala balit věci. „Proto se neptám. Jen zjišťuji, jak se věci mají," tvrdila jsem. „Hledám, ale byty jsou drahé, takže to není tak lehké," balamutila mě. Další měsíc jsem pochopila, že mě jen využívá.

Na nájem nedala ani korunu. Já jí vařila, prala a uklízela ten neskutečný nepořádek, který dokázala vyrobit. Sbírala jsem odvahu, abych jí řekla, že to takhle dál nejde. Nakonec mi trochu pomohla sama. A to tím, že si ke mně domů bez dovolení pozvala kluka, kterého znala sotva dva dny. Uprostřed noci se plížili do pokoje jako puberťáci.

Hned ráno jsem jí vyčinila a požádala ji, aby si do týdne něco našla. „Mám tě ráda, ale tohle bydlení nám ničí přátelství," řekla jsem na rovinu. Kdyby vytáhla pár tisícovek na nájem a přislíbila pomoc, nechala bych ji u sebe. To se však nestalo, takže její odchod byl jediné řešení.

Jako poděkování mi koupila zvadlou květinu

Do týdne se skutečně odstěhovala. A to ke svému novému amantovi, kterého sotva zná. Čekala jsem, že mi třeba naplní lednici, nebo dá na stůl peníze. Ona mi však na rozloučenou koupila kytku. Nějakou napůl zvadlou chuděrku, která hned po jejím odchodu letěla do koše.

Musím říct, že to byla velmi hořká zkušenost. I tak jsem za ní ráda. Teď už vím, že pomáhat za každou cenu se nevyplácí. Už takovou chybu nikdy neudělám. Uplynul nějaký čas a my s Renčou zase vesele chodíme na kávu. Jen si to pro tentokrát platí sama.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články