Karolína (34): Chtěla jsem si udržet nevěrného manžela, napadlo mě vysadit antikoncepci

Karolína (34): Chtěla jsem si udržet nevěrného manžela, napadlo mě vysadit antikoncepci
Zdroj: Freepik

Když Karolína zjistila, že její manžel Tomáš má milenku, chtěla si ho udržet za každou cenu. Vysadila prášky a byla přesvědčená, že dítě ho udrží doma. Během těhotenství to tak i vypadalo. Sotva se ale dcera narodila, Tomáš zase utíká pryč. Otevřeně řekl, že má poměr a chce v něm pokračovat.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 05. 03. 2023 17:00

Když jsem zjistila, že mi je manžel Tomáš (36) nevěrný, chtěla jsem si ho udržet za každou cenu. Vysadila jsem antikoncepci a doufala, že otěhotním. Teď ale svého rozhodnutí lituji. Manžela to doma neudrželo. A já jsem na všechno sama.

Zjistila jsem, že manžel má milenku

Na počátku minulého roku jsem vycítila, že se doma něco děje. Tomáš byl nemluvný, hodně času trávil v práci. Kdykoliv jsem se zeptala, co se děje, odbyl mě se slovy, že toho má hodně. Nikdy předtím jsem ho z ničeho nepodezírala, takže jsem mu věřila i tentokrát. První indicie, že někoho má, přišla v podobě otisku rtěnky na jeho košili.

Třídila jsem prádlo a na jeho košili našla jasný důkaz. Moje rtěnka to určitě nebyla, protože já žádnou nepoužívám. V první chvíli jsem vzala do ruky telefon s tím, že mu zavolám. Pak jsem ale napočítala do deseti a zkusila to řešit s rozvahou. Manželovi jsem nic neřekla a jen se na něj víc zaměřila.

Najednou jsem si všímala toho, že se chová jinak. Pořád si s někým psal nebo utíkal v noci tajně telefonovat. Musela jsem mít jasný důkaz, a tak jsem mu jednou nad ránem vlezla do telefonu. Našla jsem zprávy, které jasně říkaly, že má milenku. Vzhledem k tomu, že Tomáše miluji a život bez něj si neumím představit, rozhodla jsem se udržet si ho.

Doufala jsem, že ho doma udrží dítě

Už delší čas jsme rozmýšleli nad dítětem. Pak se o tom přestalo mluvit a já přišla na milenku. Myslela jsem si, že když vysadím prášky a otěhotním, manžel poměr ukončí a bude se mi víc věnovat. Netrvalo to příliš dlouho, byla jsem těhotná do půl roku. Doufala jsem, že Tomáš bude rád a pochopí, co je pro něj v životě důležité.

Během těhotenství jsem měla pocit, že už za ní nejezdí. Utichly jak hovory, tak úprky do práce. Byl doma a staral se o mě. A já stále mlčela o tom, že to celé vím. Těch devět měsíců jsem si vážně užila a věřila, že můj plán vyjde. Sotva se dcera narodila, přišly první problémy. Tomáš zase začal odjíždět. A někdy i na dva dny.

Tvrdil, že když miminko celou noc pláče, on nemůže spát a následně je v práci nepoužitelný. Podle všeho jezdil za ní. Prosila jsem ho na kolenou, aby nikam neodjížděl a byl mi oporou. Čím víc jsem tlačila, tím víc utíkal. A pak, pak mi to řekl sám. Přiznal se, že má delší čas poměr a chce být s ní.

Odešel za milenkou

S dcerou v náručí jsem poslouchala, jak to má vymyšlené. „Domů budu jezdit dvakrát týdně. Nakoupím ti, pomůžu uklidit, ale jinak budu tam," začal a mně se podlomila kolena. „Každý měsíc ti pošlu peníze. Všechno budu dál platit, než půjdeš do práce, ale víc ode mě nečekej," dodal. Stydím se za to, jakou scénu jsem tehdy ztropila.

Dokonce jsem si klekla na kolena a prosila ho, aby zůstal. Tomáš mi ale řekl, že mě nemiluje a nebýt toho, že se narodila dcera, rozvedli bychom se. Naši malou Haničku miluji, nelituji toho, že se narodila. Lituji toho, že má takového otce, který ji i mě opustil kvůli jiné ženě. Přiznám se, že stále doufám, že to časem vyšumí a on se k nám vrátí. Tady je doma a já na něj počkám.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články